2020. augusztus 4., Dominika, Domonkos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Villanyra vált az Infiniti

A Nissan prémiummárkája, az Infiniti 2021-től csak és kizárólag elektromos autókat fog gyártani – jelentette be Szaikava Hiroto, a gyártó vezérigazgatója a detroiti autókiállításon, ahol  a rég várt Q Inspiration koncepciót is bemutatták. A debütálás jól sikerült: a figyelemre méltó villanyautó megkapta az EyesOn Design díjat. 

Az ügyfelek hasonlóan gyönyörűen megtervezett járműveket várhatnak, mint például a Detroitban bemutatott Q Inspiration tanulmányautó, amely az idei autókiállításon megnyerte a legjobb koncepció és legjobb belső dizájn díjat, az EyesOn Designt. 

Mint kiderült, az Infiniti, mint a Nissan prémiummárkája, tisztán elektromos és e-POWER járművek kombinációját fogja kínálni, így bemutatva az alacsony kibocsátású járműtechnológia teljes skáláját.

 

A márka saját e-POWER-technológiája egy kis benzinmotort tartalmaz, amely feltölti a nagy kapacitású akkumulátort, így nincs szükség külső elektromos töltőforrásra. 

A hangsúlyt az alacsony károsanyag-kibocsátással járó technológiára helyezve, az Infiniti a globális értékesítésének több mint felét elektromos járműveiből várja 2025-re. 

A detroiti autókiállításon egyebek mellett egy másik nagy debütálás is volt: a Fiat Chrysler vezére, Sergio Marchionne itt jelentette be, hogy hamarosan a Ferrarinak is lesznek elektromos csúcsautói. 

Neked ajánljuk
Felvillanyozzák a legendás Cobrát Bemutatkozott az Izera, a lengyelek első villanyautója Új fizetési megoldást vezetett be a Mol a villanyautók töltésére Ehető vadon termő növények a tányéron Az őshonos emlősök negyede a kihalás szélére került Angliában
Tovább a forrásra: formula.hu
Vissza
Hírfolyam