2018. május 22., Júlia, Rita
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Még jó, hogy a Volvónak is lesz villanykamionja!

A Volvo Trucks vezetői bejelentették, hogy bizony ők sem kívánnak kimaradni az elektromos kamionok forradalmából: ha minden jól megy, 2019-ben gyártásba viszik és forgalmazni is kezdik saját villanyos nyerges vontatójukat. Arról még nem beszéltek, hogy pontosan milyen lesz az új modell, de azt már tudjuk, hogy az éles tesztüzem még az idén elkezdődhet. 

A Tesla Semi debütálása után sorra jelentek meg a kihívok: a  Thor Trucks az ET-One-nal, a Kenworth pedig a T680-as vízgőzös csőrössel szeretné meghódítani a környezetbarát áruszállítás piacát, amelyből – a hírek szerint – a Volvo is kivenné a részét. Ha minden jól megy, 2019-ben forgalmazni kezdik saját villanyos nyerges vontatójukat.

A Volvo Trucks elnöke, Claes Nilsson elmondta, hogy szerintük nem csak a környezetszennyezés csökkenhet az elektromos nyergesek terjedésével.

Teljesen átalakulhat az áruszállítás, ezekkel a gépekkel akár este és késő éjszaka is fuvarozhatnak, amivel egyrészt a napközbeni forgalmi dugókat is enyhítenék, másrészt meg a cégek logisztikája is hatékonyabbá válhatna.

A Volvo kamionflottája hamarosan egy elektromos modellel is bővül Fotó: volvotrucks.com

Nilsson egy friss kutatás eredményére is hivatkozott: Stockholm városa és a KTH Királyi Technológiai Intézet közös felmérése szerint a svéd fővárosban éjszaka közlekedő teherautók jóval gyorsabban érnek célba, mint a nappal üzemelők (egyharmadával kevesebb időre van szükségük). A hagyományos üzemű nyergeseknél a zajterhelés és a kipufogógázok zavarhatják a városlakók nyugalmát, míg az elektromos változatoknál ez a két tényező nem merül fel.

A tervek szerint a Volvo Trucks néhány kiválasztott ügyfélnek már idén rendelkezésére bocsátja a villanynyergesek első példányait, így afféle éles tesztüzem kezdődhet. 

Tovább a forrásra: totalcar.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
A FedEx is befizet a Tesla szuperkamionjaira A neves futárcég is a Tesla kamionjaira voksol A világ odavan az elektromos autókért A Volvo felvillanyozza a V40 modelljét? Amerikában építik fel a világ legnagyobb hidrogéntöltő hálózatát?