2019. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jön a tisztán elektromos Jaguar

A tervek szerint néhány héten belül a Jaguar piacra dobja első tisztán elektromos autóját, amely az I-Pace nevet kapta. A crossoverek közé érkező villanyjárgány mind a formájával, mind a menetteljesítményeivel igen sportos lesz, így nem is csoda, hogy sokan a Tesla legújabb kihívóját látják benne.  

A végleges változatot még álca fedi, de a Jaguar már megmutatta, hogy az Egyesült Államok keleti partjain mennyit lehet vele elmenni egy feltöltéssel ideális körülmények között. Legutóbb pedig egy kicsivel zordabb környezetben mutatta meg még egyszer utoljára a prototípust a gyártó: az északi sarkkör közelében található tesztközpontjában.

 

A koncepcióautó 400 lóerőre és 700 Nm nyomatékra volt képes, amivel 4 másodperc alatt gyorsult százra, 500 kilométert tudott elmenni egy feltöltéssel, és a gyártásba adott modellnél is ehhez hasonló értékekre számíthatunk, ami elég ígéretes.

Annyit már elárultak, hogy 45 perc alatt 80 százalékra lehet feltölteni az akkumulátort, de további részleteket csak az I-Pace premierjén, a genfi autószalonon március elsején tudhatunk meg. 

Neked ajánljuk
Budapest egyik ékköve lett a kivilágított villanyautó Ez a város lehet a villanyautósok kedvence Így néz ki az első elektromos Cadillac Repül a műanyag szemét A klímaváltozástól a csökkenő GDP-ig
Tovább a forrásra: player.hu
Vissza
Hírfolyam