2020. december 2., Melinda, Vivien
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Napelemeket is kap a Rijádban épülő metróhálózat

Szaúd-Arábia fővárosában már javában dolgoznak azon az új, mintegy 180 kilométer hosszú metróhálózaton, amelyet a tervek szerint 2019-ben adnak át. A dollármilliárdos beruházás részeként napelemeket is telepítenek a depóállások tetejére, így azok várhatóan évente 452 megawattóra teljesítményt nyújthatnak. 

A metróhálózat átadását 2019-re tervezik, ha pedig elkészül, mintegy 180 kilométer hosszú lesz, 6 vonallal és 85 állomással.

A beruházás költsége több mint 22 milliárd dollár, azaz 5800 milliárd forint körül van.

A metróvagonok gyártása már 2016-ban megkezdődött, azokat a Siemens, a Bombardier és az Alstom szállítja majd. A kötött pályás közlekedést jelentő vonalak egy része a felszínen fut majd.

A Stukton – alvállalkozóként – 4284 darab szolárpanel telepítésére kapott most megbízást. Ezeket a 4-es és 6-os vonalakat támogató depóállások tetőire szerelik majd fel.

 

A napelemek várhatóan 2452 megawattóra teljesítményt nyújtanak majd egy évben.

Összehasonlításként: Kína 1000 megawattórás szolárútja 800 háztartás számára elegendő energiát képes szolgáltatni.

A hírek szerint a szaúdi állam megpróbálja energiaellátását is diverzifikálni, egyebek mellett a megújuló energiaforrások hasznosításával.

Neked ajánljuk
2020-ban eddig ezek a gyártók értékesítették a legtöbb villanyautót Nagy-Britannia is nemet mond a belső égésű motorokra Újabb innovatív technológia teheti vonzóbbá a napelemeket Rengeteg szemetet szállítottak el ősszel az erdőkből A régi festmények nemcsak a kurátorok, de a klímatudósok szívét is megdobogtatják
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam