2019. február 22., Gerzson
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Harley-Davidson is villanyra vált

A járműipar éllovasai közül sokan már megnyitották kapuikat a zéró emissziós közlekedés előtt, azt viszont kevesen gondolták volna, hogy a kemény motorosok kedvence, a 66-os út legendás benzinfalója is csatlakozik a környezettudatos gyártókhoz. A hírek szerint ugyanis 18 hónap múlva a Harley-Davidson piacra dobja első elektromos modelljét. 

A Harley-Davidson négy évvel ezelőtt már elkészített egy elektromos tanulmányt, azóta viszont csak játszanak a gondolattal, hogy tényleg legyártsanak-e egy szériát. Most viszont úgy tűnik, határozott a döntés, a hírek szerint 2019 elejére ugyanis piacon lesz a Harley első elektromos motorja.

Hogy pontosan milyen, arról egyelőre semmi hír, de valószínűleg az a 2014-ben bemutatott prototípus, a LiveWire lesz majd az alapja, csak már a 2019-es technikai lehetőségekkel, amelyek elsősorban az egy töltéssel elérhető távra lesznek majd pozitív hatással. Négy évvel ezelőtt 50 mérföldes hatótávval terveztek, most ennek akár a duplája is összejöhet. 

 
Neked ajánljuk
Parkolópályán a dízel? Belgiumban már kölcsönözni is lehet a Tesla Model 3-at Olaj helyett hidrogén? Szaúd-Arábia is zöldíteni készül Nagy-Britannia eddig megbukott klímavédelemből? Hatalmas naperőmű épülhet Ukrajnában
Tovább a forrásra: nuus.hu
Vissza
Hírfolyam