2020. november 30., Andor, András
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Padlógázzal száguld a Toyota

A Toyota tavaly 1,52 millió, részben vagy teljesen elektromos hajtású Toyota és Lexus márkájú autót értékesített – a rekordmennyiséggel az összes többi, alternatív meghajtású járművet gyártó konkurenciáját is lekörözte. 

A Toyota tavalyi eladásai nyolc százalékkal múlják felül az előző évi, szintén rekordnak számító értékesítést. A konszern tavalyi eladásaival három évvel a saját magának kitűzött 2020-as határidő előtt teljesítette az évi 1,5 milliós értékesítési célt.

A gyártó így 20 év alatt – a Lexus márkát is beleértve – már 11,5 millió különböző elektromos hajtáslánccal rendelkező autót értékesített,

ez 90 millió tonnával kevesebb szén-dioxid-kibocsátást jelent ugyanennyi robbanómotoros autó forgalomba helyezéséhez képest.

 

A Toyota „Környezetvédelmi Kihívás 2050” elnevezésű terve 2030-ra évi 5,5 millió alternatív hajtású autó értékesítését tűzte ki céljául. Ennek keretében a 2020-as évek elejére tíz akkumulátoros elektromos (BEV) modellt mutat be, 2025-től pedig minden egyes gyártmányának lesz már elektromos hajtással ellátott változata is.

A világ egyébként odavan a villanyjárgányokért: az EV-Volumes svédországi piacfigyelő cég úgy becsüli, hogy idén az 5 millió darabszámú eladási álomhatár is átléphető.

Neked ajánljuk
Tavasszal érkezik az elektromos Toyota Proace Verso A Vatikán is tisztán elektromosra cseréli flottáját Villanyautóival hódítaná meg Kínát a Volkswagen Étellel segítik a rászorulókat Modern külsejű ősmadár maradványára bukkantak
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam