2019. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elektromos teherautó a láthatáron: a Daimler is villanyra kapcsol

A Daimler 2021-ben kezdi meg a Mercedes eActros elektromos tehergépjárművek sorozatgyártását. A modell tíz kísérleti példánya az elkövetkező hetekben kezdi meg a próbaüzemet a kiválasztott ügyfeleknél – jelentette be a német autógyártó.

Az elsősorban városon belüli áruelosztó funkcióra tervezett eActros tehergépjármű kétféle, 18 és 25 tonnás változatban készül 200 kilométeres hatótávval. A nagyobb hatótávú 40 tonnás változat piacéretté tételéhez még több technológiai akadályt is le kell küzdeni – közölte Martin Daum, a Daimler Trucks vezérigazgatója.

A Daimler haszongépjárművek németországi konkurense, a MAN, szintén 2021-re tervezi gyártani elektromos teherautóját.

 

A Tesla tavaly mutatta be a 800 kilométeres hatótávú 40 tonnás elektromos kamionját, a Semit, amelynek 2019-ben tervezi megkezdeni a sorozatgyártását.

„Ha ez így lesz, azonnal veszünk kettőt, és az egyiket darabjaira szedjük, hogy megnézzük, mit csinál a Tesla jobban, mint mi” – mondta Martin Daum. Megjegyezte: „nem az a termék számít, amelyet az ügyfeleknek holnapra ígérünk, hanem amit ma gyártunk”.

Érdekes csaták várnak a villanykamionok gyártóira: többek között a Thor Trucks az ET-One-nal, a Kenworth a T680-as vízgőzös csőrössel szeretné meghódítani a zöldfuvarozás piacát, ahol a hírek szerint az Audi  és a Volvo is helyet kérne magának. De vajon a végén ki vezeti majd a konvojt? 

Neked ajánljuk
644 kilométeres hatótávval érkezhet a Cadillac villany-SUV-je Egyre több a villanyautó Nyugat-Európában Hamarosan repülő villanyautóval közlekedhetnek a japánok Le a lakkal! Így készül a vegyszermentes körömlakklemosó Kína napos oldala
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam