2021. január 20., Fábián, Sebestyén
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Bővítik a Bubi kerékpárhálózatot Budapesten

Idén újabb állomásokkal és kerékpárokkal bővítik a Mol Bubi budapesti közbringarendszert. A tervek szerint további területeket is bekapcsolnak a hálózatba. Az előkészületek már javában zajlanak.

Ilyen a közlekedés a Mol Bubival  Video: molbubi.bkk.hu

Jelenleg a rendszer 124 állomásán 1486 bérelhető bicikli érhető el, a 2014. szeptember 8-i induláshoz képest a gyűjtőállomások száma 62 százalékkal, a kerékpároké 35 százalékkal nőtt.

2015-ben 651,6 ezer, tavaly pedig 644,7 ezer alkalommal béreltek kerékpárt a Mol Bubi rendszerében, amelybe eddig mintegy 50 ezren regisztráltak – tudta meg a Világgazdaság a Budapesti Közlekedési Központtól (BKK).

A BKK arra számít, hogy az M3-as metró felújítása miatt sokan választják majd alternatívaként a Bubit a rövidebb távú útjaikra.

A Fővárosi Önkormányzat költségvetéséből 2018-ban újabb állomásokkal és kerékpárokkal bővítik a hálózatot. A Versenyképes Közép-Magyarország operatív program (Vekop) keretében jövőre Óbuda központi részét is bekapcsolják a rendszerbe, az előkészítés már zajlik.

További fejlesztéseket is tervez a BKK, egyebek közt egyszerűsítenék a szerződéskötést és fejlesztenék az applikációt – olvasható a Világgazdaságban.

Neked ajánljuk
Már tesztelik az Amazon elektromos furgonját Idehaza is rekordot döntöttek az elektromos autók Ismét a miskolci adventi villamos lett Európa legszebbje Vízkrízis Isztambulban: 40 napon belül kritikussá válhat a helyzet A karbonsemlegesség hatékony eszköz a klímakatasztrófa kezelésére
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam