2019. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jó hír a budapesti villanyautósoknak: újabb töltőállomással bővült a főváros

Egy több töltőből álló, az e-autósok igényeit példaértékűen kiszolgáló állomást – HUB-ot – létesített az MVM Partner Zrt. és a Reál Hungária Kft. az üzletlánc Kondorosi úti telephelyén a fővárosban. Az új HUB-on egyszerre akár 6 gépjármű is tölthető.

Az MVM Partner Zrt. és a Reál Hungária Kft. együttműködése keretében az üzletlánc telephelyén egy nagy teljesítményű, közismert nevén villámtöltő létesült, amelynek segítségével akár 20-30 perc alatt 80-90 százalékos töltési szint érhető el.

Az átadott töltőberendezés háromféle (Type 2, CCS Combo, CHAdeMO) csatlakozótípussal rendelkezik, és egyszerre két elektromos gépjármű töltésére alkalmas: az egyiket egyenáramú (44 kW DC), a másikat pedig váltóáramú (legfeljebb 43 kW AC) töltéssel képes kiszolgálni a berendezés. A HUB részét képező, további 4 autó kiszolgálására képes – két darab, egyenként két töltőponttal rendelkező – (22 kW AC) gyorstöltővel egy átlagos kapacitású akkumulátor 2-3 óra alatt tölthető fel.

Átadták Budapest legújabb töltőállomását Fotó: mvmpartner.hu

A  villámtöltő mellett további két gyorstöltő is része a HUB-nak, amely lehetővé teszi, hogy egyszerre több autós számára is elérhető legyen a töltési szolgáltatás. Így a kisebb teljesítményű gyorstöltők részben tehermentesítik a villámtöltőket, és átalakító nélkül biztosítanak tökéletes töltési lehetőséget például a plug-in hibrid és a kis teljesítményű töltésre képes egyéb autók használóinak.

Szilágyi Zoltán, az MVM Partner Zrt. elektormobilitás osztályának vezetője elmondta, hogy 2018 végéig országszerte legalább további 20 villámtöltőt telepítenének, ezzel is elősegítve Magyarország elektromos gépjárművel történő átjárhatóságának megteremtését. 

Neked ajánljuk
Lefotózták az első tisztán elektromos Škodát Már el is kelt az összes Magyarországra szánt Volkswagen I.D. 3 Stílusos kínai villanyautó is bemutatkozott a Sanghaji Autószalonon Számos helyen bozóttüzek tombolnak Izraelben Egyre többen vesznek részt a vándortáborokon
Tovább a forrásra: mvmpartner.hu
Vissza
Hírfolyam