2022. január 22., Artúr, Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A CUPRA e-racerrel együtt jön az elektromos túraautók versenye?

A Genfi Autószalonon hivatalosan is bemutatkozott a nagyközönségnek a CUPRA e-racer versenyautó, amelynek komoly szerepe lesz a közeljövő elektromos túraautózásában. A brutális villanyjárgány akár már 2019-ben rajthoz állhat. 

Elektromos formaautózás már van, hamarosan a ralikrossz-világbajnokságban is beköszönt ez a korszak, de a MotoGP is szemez már a technológiával. A következő sorozat, amely beléphet ebbe a világba, az a TCR, illetve mostanság WTCR néven futó bajnokság, amely idén veszi át a hosszú ideig létező WTCC helyét. 

A közeljövőben minden valószínűség szerint beinduló bajnokság részletei a genfi autószalonon, a CUPRA e-racer versenyautó bemutatója kapcsán kerültek napvilágra, erről Marcello Lotti, a WSC Group elnöke és a TCR-sorozatok megálmodója beszélt. „És hogy miért e-TCR? Mert a csoportunk felelősséggel tartozik a komplett túraautós közösség felé, és egyszerűen nem hagyhatjuk figyelmen kívül a trendeket és az egyre fejlődő technológiákat. Az alapelveink ugyanazok lesznek, mint amivel a TCR-t is sikeressé tettük, most meg kell teremtenünk a platformot ennek a verziónak is.”

 

A WSC technológiáért felelős vezetője, Lotti jobbkeze, Maurício Slaviero így nyilatkozott az elektromos túraautózással kapcsolatban: „Annyi túraautózásban eltöltött év után ez az e-TCR-koncepció valami egészen új, egészen friss kihívást jelent számomra, valamint mindannyiunk számára. Nagyon várom már, hogy meg tudjuk alkotni az új sorozatot színtisztán elektromos meghajtású autók számára. Keményen kell majd dolgoznunk, főleg a kezdeti fázisban, de nagyon örülök ennek az egésznek.”

Neked ajánljuk
Egyre jobban szeretik a magyarok az elektromos autókat Interaktív térkép készült az ország elektromosautó-töltőiről A második elektromos koncepcióautóját mutatta be a Sony a CES-en A Földközi-tenger védett területeit is elborító műanyag eredete Tavaly kevesebb autót adott el az Audi, de az elektromos modellek értékesítése kilőtt
Tovább a forrásra: motorsport.com
Vissza
Hírfolyam