2018. június 18., Arnold, Levente
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

A CUPRA e-racerrel együtt jön az elektromos túraautók versenye?

A Genfi Autószalonon hivatalosan is bemutatkozott a nagyközönségnek a CUPRA e-racer versenyautó, amelynek komoly szerepe lesz a közeljövő elektromos túraautózásában. A brutális villanyjárgány akár már 2019-ben rajthoz állhat. 

Elektromos formaautózás már van, hamarosan a ralikrossz-világbajnokságban is beköszönt ez a korszak, de a MotoGP is szemez már a technológiával. A következő sorozat, amely beléphet ebbe a világba, az a TCR, illetve mostanság WTCR néven futó bajnokság, amely idén veszi át a hosszú ideig létező WTCC helyét. 

A közeljövőben minden valószínűség szerint beinduló bajnokság részletei a genfi autószalonon, a CUPRA e-racer versenyautó bemutatója kapcsán kerültek napvilágra, erről Marcello Lotti, a WSC Group elnöke és a TCR-sorozatok megálmodója beszélt. „És hogy miért e-TCR? Mert a csoportunk felelősséggel tartozik a komplett túraautós közösség felé, és egyszerűen nem hagyhatjuk figyelmen kívül a trendeket és az egyre fejlődő technológiákat. Az alapelveink ugyanazok lesznek, mint amivel a TCR-t is sikeressé tettük, most meg kell teremtenünk a platformot ennek a verziónak is.”

 

A WSC technológiáért felelős vezetője, Lotti jobbkeze, Maurício Slaviero így nyilatkozott az elektromos túraautózással kapcsolatban: „Annyi túraautózásban eltöltött év után ez az e-TCR-koncepció valami egészen új, egészen friss kihívást jelent számomra, valamint mindannyiunk számára. Nagyon várom már, hogy meg tudjuk alkotni az új sorozatot színtisztán elektromos meghajtású autók számára. Keményen kell majd dolgoznunk, főleg a kezdeti fázisban, de nagyon örülök ennek az egésznek.”

Tovább a forrásra: motorsport.com
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
200 elektromos Jaguar várja az utasokat a Heathrow reptérén 250 gyors elektromos töltőállomást telepítenek hat országban - köztük Magyarországon 533 autómodell gyártását tiltotta be Kína A 15 perces villanyautó-villámtöltéssel már kibékülne? A Honda dolgozik rajta A belgák odavannak az elektromos autókért