2021. augusztus 6., Berta, Bettina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A FedEx is befizet a Tesla szuperkamionjaira

Már a debütálás első pillanatában hatalmas sikert aratott a Tesla elektromos kamionja, amely hamar felkeltette a multik érdeklődését: a Pepsi például 100 kamionra adott előleget Elon Muskéknak. Most a FedEx is csatlakozott a tudatos vásárlók köréhez. 

A Tesla 2019-ben kezdi majd el gyártani a Semi névre keresztelt szuperkamionokat, amelyekből a hírek szerint Mike Ducker, a FedEx elnöke 20-at fog vásárolni.

Hogy pontosan melyik modellből rendeltek, azt egyelőre nem lehet tudni. Alapvetően viszont két lehetőség van: vagy a 480 km-es hatótávolságút, vagy a 800 km-es akkukapacitásút akarják maguknak. Előbbi 150 ezer dollárért (kb. 38 millió forint), míg utóbbi nagyjából 180 ezer dollárért (kb. 45,7 millió forint) vihető.

 

A cég becslései szerint évente már így is 598 millió liter üzemanyagot spórolnak meg azzal, hogy a járműveik egy része elektromos, hidrogén- vagy gázmeghajtású, ez a szám pedig tovább emelkedik majd a Tesla kamionjaival.

Korábban a UPS is adott már le rendelést Elon Muskéknak, ők 125 darab járműre tettek le előleget.

Neked ajánljuk
Így tesztelik a Model Y-t – Videó Sanghajból a Tesla minőség-ellenőrzéséről Nagyon jó negyedévet zárt a Tesla, itt jönnek az adatok Mennyit nyerhet vele a Tesla, ha mindenki használhatja a Superchargereket? Masszív olvadás Grönlandon Az élelmiszerek ökológiai lábnyomának csökkentése érdekében fogott össze a WWF és a Tesco
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam