2022. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Múltidéző forma, modern technológia: íme a csehek legújabb villanyautója

Szinte a semmiből gurult elő a csehországi MW Motors, amely most mutatta be az első autóját. A Luka EV csak a formájával régies, mert a technikája, mint a neve is mutatja, elektromos hajtást rejt. Szerény, de a hétköznapi használathoz elég lehet a teljesítménye.

Szemből egy MG, hátulról inkább egy Aston Martin juthat eszünkbe róla, és van benne egy kis Karmann Ghia is. Bár az arányai oldalnézetből nem tökéletesek, és a könnyűfém kereke sem korhű, de azért figyelemre méltó munka lett a 4,05 méter hosszú, 1,62 méter széles és 1,22 méter magas, kétajtós LUKA EV. 

Szinte a semmiből gurult elő a Luka EV Fotó: MW Motors

Figyelemre méltó technológia

Még érdekesebb a technikája, hiszen tisztán elektromos hajtást kapott a Luka EV. Nem egy elektromotorra, hanem kerekenként egy-egy kerékagymotorra bízták a mozgatását. A motorok szerény teljesítményűek, együttesen is csak 66 lóerőt adnak le, de az alumíniumkarosszériájával csak 815 kilogrammos Luka EV nem nevezhető lomhának, 9,6 másodperc alatt gyorsul százra, a végsebessége 146 km/óra.

A Luka EV belső tere is figyelemre méltó Fotó: MW Motors

Minden paraméterét úgy hangolták, hogy a mindennapi használatra elég legyen, és ebben élen jár a 6,8 kilowattórás fogyasztás száz kilométerenként, ami csaknem fele a ma ismert elektromos autókénak, a hatótávja a 21,9 kilowattórás akkumulátorral 300 kilométer.

 
Neked ajánljuk
2030-ra akár az összes autóeladás 60 százalékát is kitehetik az elektromos autók Májusban átlépte az 51 ezret a zöld rendszámos autók száma itthon Az Olymp Cars vadonatúj szereplő az elektromos autók piacán A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet
Tovább a forrásra: player.hu
Vissza
Hírfolyam