2021. május 9., Gergely
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már nem kell sokat várni a Škoda elektromos terepkupéjára

A Volkswagen konszern úttörő szeretne lenni az elektromos autózás világában, és ennek megfelelően nemcsak az anyamárka kínálatában, hanem a többi tulajdonában lévő gyártó palettáján is megjelennek majd érdekes villanyautók. Az például már biztos, hogy 2020-ban érkezik a Škoda Vision E elektromos terepkupé.

Noha a 2020-as bemutatón kívül szinte semmit nem árultak el, a gyártó tanulmányában megtalálható két elektromotorból álló, 306 lóerős hajtáslánc bizony nagyon is realitásnak tűnik, ahogyan az 500 kilométeres hatótáv is.

 

A Škoda több más tisztán elektromos modellekkel is készül majd a jövőben, amelyek között kompakt, SUV vagy crossover is lehet majd.

A hírek szerint a Superb frissítésével együtt érkezhet majd egy konnektoros hibrid kivitel is, amely a Passat GTE hajtásláncát örökölheti. A Škoda tehát rengeteg újdonsággal készül, mi pedig alig várjuk az elektromos terepkupéjukat.

Neked ajánljuk
Vízutánpótlás és elektromos hajtás – Tart a Zöld város program Debrecenben Messze még az egymillió töltőpont az Európai Unióban Saját akkumulátorgyárat és akkumulátort akar a Porsche Hidrogénerőmű a kert végében? – Nincs messze a megoldás Extrém szélsebességű viharokat okoz a klímaváltozás Magyarországon
Tovább a forrásra: autopult.hu
Vissza
Hírfolyam