2018. április 19., Emma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Zéró emisszió, zéró útdíj? Németországban ingyen furikázhatnának az elektromos teherautók

Az elektromos teherautók mentesítését javasolja az úthasználati díj megfizetése alól a német közlekedési miniszter, Andreas Scheuer.  Az új szabályozás járművenként és évente több ezer euró megtakarítást hozhatna a fuvarozó cégeknek – ez pedig még vonzóbbá tehetné az emissziómentes fuvarozást. 

A Süddeutsche Zeitung lap kormányzati forrásokból származó információi szerint a javaslat elsősorban az elektromos teherautók elterjedésének elősegítését szolgálja, bár a haszongépjármű-gyártó vállalatok kínálatában egyelőre még alig van szériaérett modell.

A jövő évtől Németországban jelentősen kiterjesztik a teherautók útdíjfizetési kötelezettségét, és már nemcsak a 15 ezer kilométernyi autópálya-hálózat igénybevételéért, hanem a 40 ezer kilométernyi főútvonal-hálózat használatáért is fizetni kell majd.

A többi között a Tesla Semi után sem kellene útdíjat fizetni Németországban Fotó: Tesla

A díjfizetési kötelezettség tehát pusztán ezzel az intézkedéssel is kiterjedne a viszonylag rövid hatótáv miatt főként csak a nagyvárosi körzetekben közlekedő elektromos teherautókra is.

Tovább a forrásra: nepszava.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
„Klímatudatos Budapest”: pályázat általános iskolás gyermekek részére „Gondolkodj zöldben!” – Kreatív ötletpályázat iskolai ökocsapatoknak 250 gyors elektromos töltőállomást telepítenek hat országban - köztük Magyarországon 533 autómodell gyártását tiltotta be Kína 826 darab napelemet kapott a Veszprém Megyei Tüdőgyógyintézet