2021. március 4., Kázmér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kínában nincs apelláta: büntetés jár azoknak, akik nem gyártanak elegendő villanyautót

A jövő évtől Kínában az autógyártóknak egy előre meghatározott kvótát kell teljesíteniük az elektromos és hibrid járművek értékesítését illetően. A kvótát saját gyártással és más gyáraktól beszerzett járművekkel is teljesíthetik, ellenkező esetben büntetésre számíthatnak.

A nagy nemzetközi autógyárak azzal számolnak, hogy 2025-re kínai eladásaiknak már 35-50 százaléka részben vagy teljesen elektromos járművekből állhat. „Alig néhány év alatt Kína szinte jelentéktelen szereplőből 2017-re az elektromos autók globális forgalmának közel ötven százalékát bonyolító piaccá nőtte ki magát” – mondja Christopher Robinson, a Lux Research elemzője, aki azt is kiemelte, hogy a villanyautókat gyártó cégek jelentős része jelen van a kínai piacon. 

Kínában most minden a villanyautókról szól Fotó: Pixabay

A kínai autógyártók szakmai szervezete, a China Association of Automobile Manufacturers szerint az idei első negyedévben Kínában 143 ezer teljesen elektromos és benzinmotor-elektromos hibrid autót adtak el, vagyis 154 százalékkal többet, mint a tavalyi első negyedévben. Összehasonlításképpen az USA-ban tavaly az egész évben összesen valamivel kevesebb mint 200 ezer elektromos és hibrid járművet adtak el.

A változást jól példázza az is, hogy az idei pekingi autószalonon is a villanyautók kapják majd a főszerepet. 

Neked ajánljuk
Megmutatta magát a Volkswagen elektromos SUV-ja A villanyautósok számára is hasznos funkcióval bővült a Google Maps Maszkokat adományozott az önkormányzat hajléktalanoknak Egerben A klíma mindig is mozgatta a történelem kerekét Visszavonulóban az ár- és belvíz, hétfő óta gyorsabban apad a Tisza
Tovább a forrásra: vs.hu
Vissza
Hírfolyam