2018. november 13., Szilvia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elektromos torpedót hozott össze a Volkswagen

Grafikákon már láthattuk, de most a valóságban is leleplezte a Volkswagen azt a versenyautót, amellyel a Pikes Peak hegyi felfutóját készül meghódítani. A gyártó szerint a brutális gyorsulásra képes, tisztán elektromos csúcsjárgány a Formula–1-es autókat is lekörözi.

Az I.D. R Pikes Peak névre keresztelt  torpedó két elektromotorja összesen 680 lóerős teljesítményre és 650 Nm nyomatékra képes. Mivel a csúcsautó mindössze 1100 kilogrammot nyom, így

 2,25 másodperc is elegendő ahhoz, hogy nulláról százra gyorsuljon. 

Lítiumion akkumulátorát ezúttal nem takarékoskodásra tervezték, de a táv megtételéhez szükséges energia 20 százaléka a fékezéskor működő visszatermelésből származik majd.

A most leleplezett I.D. R Pikes Peak június 24-én áll rajthoz a legendás verseny közel húsz kilométeres pályáján, amely 2862 méteres magasságból indul, és 156 kanyarja további 1440 méteres szintemelkedést jelent.

Neked ajánljuk
Át akarja élni, hogyan hasít az új Tesla Model 3? Hoppá! A Pagani sem marad ki a villanyautózásból Így „csiripelnek” a töltött részecskék a Föld körül Már a vadon élő állatok ürülékében is jelen van a műanyag Mely veszélyes kémiai anyagok hozhatók összefüggésbe a műanyag csomagolásokkal?
Tovább a forrásra: player.hu
Vissza
Hírfolyam