2019. február 21., Eleonóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elektromos torpedót hozott össze a Volkswagen

Grafikákon már láthattuk, de most a valóságban is leleplezte a Volkswagen azt a versenyautót, amellyel a Pikes Peak hegyi felfutóját készül meghódítani. A gyártó szerint a brutális gyorsulásra képes, tisztán elektromos csúcsjárgány a Formula–1-es autókat is lekörözi.

Az I.D. R Pikes Peak névre keresztelt  torpedó két elektromotorja összesen 680 lóerős teljesítményre és 650 Nm nyomatékra képes. Mivel a csúcsautó mindössze 1100 kilogrammot nyom, így

 2,25 másodperc is elegendő ahhoz, hogy nulláról százra gyorsuljon. 

Lítiumion akkumulátorát ezúttal nem takarékoskodásra tervezték, de a táv megtételéhez szükséges energia 20 százaléka a fékezéskor működő visszatermelésből származik majd.

A most leleplezett I.D. R Pikes Peak június 24-én áll rajthoz a legendás verseny közel húsz kilométeres pályáján, amely 2862 méteres magasságból indul, és 156 kanyarja további 1440 méteres szintemelkedést jelent.

Neked ajánljuk
Ez rázós lesz! Jön az Extreme E Kínában is nőtt a villanyautók iránti kereslet Villanyautó-töltés: árat emelt a Tesla A kamerák segítenek megfékezni az illegális hulladéklerakókat Műanyagból származó adalékanyagot találtak északi-sarkvidéki madarak tojásaiban
Tovább a forrásra: player.hu
Vissza
Hírfolyam