2019. március 21., Benedek
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elektromos hajók a Balatonon

Komoly húzóerőt jelent a hazai hajópiacnak az elektromos hajók térnyerése a Balatonon: a forgalmazók becslései szerint minden második vízre tett jármű ilyen hajtással működik. Az e-hajók térnyerését jól bizonyítja, hogy a nagy nemzetközi gyártók már kifejezetten a magyar piacra fejlesztenek modelleket.

Mi sem jelezi jobban az elektromos hajók terjedését és ennek a szegmensnek a növekvő súlyát a „magyar tengeren”, mint az, hogy év elején megállapodást kötött a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) és a Balatoni Elektromos Hajózási Nonprofit kft. a vízi élményturizmus fejlesztése érdekében.

Egyre nagyobb keletjük van az e-hajóknak Fotó: elektromosyacht.hu

„Ha tetszik, ha nem, az elektromos hajók a jövő meghatározó szereplői lehetnek a Balatonon a kedvtelési célú és a túrahajózás terén, ezt nem lehet figyelmen kívül hagyni”

– mondta a Manager Magazinnak Holczhauser András, a vitorlásszövetség főtitkára. Az MVSZ becslései szerint a jelenlegi nyolcezres balatoni hajóállományból 12-13 százalék lehet az e-járművek részaránya. Ez nagyságrendileg 600 példányt jelent. Ennél azonban sokkal nagyobb ezek hányada az új forgalomba helyezések terén, hiszen a hajóértékesítéssel foglalkozó cégek vezetőinek becslései szerint nagyjából minden második-harmadik új hajó vitorla helyett elektromos hajtást kap.

Neked ajánljuk
Nincs gáz! Nagy-Britanniában, 2025-től, talán Súlyos katasztrófa: akár ezer ember életét is kiolthatta az Idai ciklon 22 millió villanyautó a Volkswagentől Különös hattyúdal a modern ember vég nélküli tévedéseiről Re-Verzió no6: Erdők ideje
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam