2020. június 5., Fatime
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nem kell tovább várni: itt a villámgyors villanyautó-töltő

Az ABB nemrég üzembe helyezte a világ leggyorsabb villanyautó-töltőjét, a Terra High Powert. A fejlesztői adatok szerint a „villanykút” használatával mindössze 8 percre lesz szükség ahhoz, hogy 200 km-re elegendő elektromos áramot tankoljunk a kocsiba.

Az elektromos autózás kapcsán az egyik legnagyobb kérdés, hogy az autó töltése mikor fog végre vetekedni a jelenlegi tankolás idejével. Hiába tud ugyanis egy jármű akár 4-500 km-t megtenni egy feltöltéssel, ha a töltési idő hosszú órákat jelent, nem lesz versenyképes a technológia. A németek viszont már közel járnak ahhoz, hogy töltési gyorsaságban is alternatíva legyen az elektromos autózás.

Ulrich Spiesshofer, az ABB vezetője szerint

ez a megoldás hétszer gyorsabb töltést biztosít, mint a piacon jelenleg jelen lévő megoldások.

A technológia jelentős lökést adhat az elektromos autózásnak Fotó: ABB

A 350 KW-os technológiával a legtöbb elektromos autó  egyelőre még nem sokat tud kezdeni, ugyanakkor ha az autópályák mentén telepítik az egységeket, az jelentős mértékben hozzájárulhat majd az elektromos autók terjedéséhez.

Neked ajánljuk
Az EU eurómilliárdokkal támogatná a zöldebb közlekedést Az EU-ban Magyarországon nőtt a leginkább az alternatív hajtású járművek részaránya Itt a Tesla kabrió A debreceni állatkertet segíti a Globus Újabb villany-pick-up a láthatáron!
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam