2019. február 21., Eleonóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nem kell tovább várni: itt a villámgyors villanyautó-töltő

Az ABB nemrég üzembe helyezte a világ leggyorsabb villanyautó-töltőjét, a Terra High Powert. A fejlesztői adatok szerint a „villanykút” használatával mindössze 8 percre lesz szükség ahhoz, hogy 200 km-re elegendő elektromos áramot tankoljunk a kocsiba.

Az elektromos autózás kapcsán az egyik legnagyobb kérdés, hogy az autó töltése mikor fog végre vetekedni a jelenlegi tankolás idejével. Hiába tud ugyanis egy jármű akár 4-500 km-t megtenni egy feltöltéssel, ha a töltési idő hosszú órákat jelent, nem lesz versenyképes a technológia. A németek viszont már közel járnak ahhoz, hogy töltési gyorsaságban is alternatíva legyen az elektromos autózás.

Ulrich Spiesshofer, az ABB vezetője szerint

ez a megoldás hétszer gyorsabb töltést biztosít, mint a piacon jelenleg jelen lévő megoldások.

A technológia jelentős lökést adhat az elektromos autózásnak Fotó: ABB

A 350 KW-os technológiával a legtöbb elektromos autó  egyelőre még nem sokat tud kezdeni, ugyanakkor ha az autópályák mentén telepítik az egységeket, az jelentős mértékben hozzájárulhat majd az elektromos autók terjedéséhez.

Neked ajánljuk
Nocsak! A villanyautózás összehozza a két riválist? Európát is meghódítaná a megfizethető kínai villanyautó Az ABB felvillanyozza a haszongépjárműveket is A kamerák segítenek megfékezni az illegális hulladéklerakókat Műanyagból származó adalékanyagot találtak északi-sarkvidéki madarak tojásaiban
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam