2020. július 6., Csaba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Villanyra vált a Porsche

A Porsche bejelentette, hogy 2025-re a legyártott autóinak fele már elektromos vagy hibrid lesz. A Volkswagen-csoporthoz tartozó luxusmárka jövőre dobja piacra a teljesen elektromos Mission E sportautóját, de mellé még érkezhet a márciusban bemutatott négyajtós Cross Turismo is.

A Porsche egy hónapja még arról beszélt, hogy autóinak negyede lesz elektromos 2025-re, most mégis megduplázták ezt az előrejelzést. Ez főleg annak köszönhető, hogy

Kína egyre jobban elmozdulni látszik az elektromos kocsik irányában, így a világ legnagyobb piacán bőven lesz vevő a Porsche autóira is.

A Volkswagen friss ambíciói nagyban az új vezérigazgatónak, Herbert Diessnek köszönhetőek, aki a Pekingi Autószalonon kijelentette, hogy szeretné felgyorsítani az átállást az elektromos autókra a világ legnagyobb gyártójánál. 

Mint kiderült, a vásárlók is egyre inkább a hibridek és az elektromosok irányába mozdulnak el, hiszen

a vevők 60 százaléka a négyajtós Panamera esetében már a hibrid változatot választja.

Sőt! A Porsche ikonikus 911-es sportautójának következő kiadása is rendelhető lesz majd hibrid változatban.

Az is napvilágot látott, hogy a Porsche a Lamborghini és a Bugatti márkákkal közösen gyorsítaná fel az átállást az elektromos autók korszakára.

Neked ajánljuk
Már 20 ezer környezetkímélő autó rója a hazai utakat 7,2 millió villanyautó közlekedett tavaly a világ útjain Már nem kell sokat várni a tisztán elektromos Citroën C4-re Lélegzetelállító videó a Nap egy évtizedéről Számítógépeket ajándékozott a Honda a Jahn Ferenc Kórháznak
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam