2018. július 16., Valter
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Elindult Vili 2., a napelemes kisvasút

Elérkezett a várva várt nap: a hétvégén bemutatták azt a napelemes motorkocsit, amely ezentúl a Királyréti Kisvasút vonalán közlekedik. A Vili 2. névre keresztelt, zéró kibocsátású szolárvonaton egyszerre harminckét utast szállítható. 

A Vili 2. motorvonatot a Márianosztra–Nagyirtás-szakaszra készítették, amely meredek és kanyargós pálya, ezért a korábbi modell fékrendszerét és a hajtását áttervezték. A tetőn lévő napelem és a lejtős szakaszokon működő fékenergia-visszatáplálás révén egész nap energiapótlás nélkül közlekedhet – közölte Ruff János, a Királyréti Erdészet vezetője.

Kiss László, az Ipoly Erdő Zrt. vezérigazgatója pedig arról beszélt, hogy a Királyréti Kisvasút idén ünnepli fennállásának 125. évfordulóját, és az 1950-es évek végéig fa és kő szállítására használt vonal az 1990-es évek második felétől jelent egyre nagyobb turisztikai vonzerőt.

Neked ajánljuk
„Klímatudatos Budapest”: pályázat általános iskolás gyermekek részére „MIX & MOVE!” – Rajz-, fotó és kreatív pályázat 10 csodálatos hely a téli Erdélyben és Székelyföldön 13 európai város légszennyezettségét pontozta a Greenpeace 200 elektromos Jaguar várja az utasokat a Heathrow reptérén
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam