2021. október 17., Hedvig
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több száz elektromos kamiont rendelt egy cég

A napokban örömteli hírt jelenthetett be a villanykamionokat gyártó Nikola: a világ legnagyobb sörcége, az Anheuser-Busch ugyanis több száz elektromos monstrumot rendelt tőlük. A tervek szerint 2020-ban szállítják majd a járgányokat, amelyeknek végső változatát 2019 elején, a Las Vegas-i CES-en mutatják be.

A Nikola egy nappal azután hozta nyilvánosságra a gigarendelést, miután közölték, hogy 2 milliárd dolláros kártérítést követelnek a Teslától, mert szerintük Elon Muskék sok szempontból lenyúlták az elektromos kamionjuk terveit, egy újabb fontos hírrel álltak a nyilvánosság elé. (A Tesla Semit itt ismerheti meg közelebbről).

A dolog nemcsak az időzítés miatt pikáns, hanem azért is, mert az Anheuser-Busch  nemcsak tőlük, hanem a Teslától is rendelt kamiont. Persze, jóval kevesebbet, mindössze 40 darabot.

Az üzlet pontos részletei nem ismertek, de a The Verge beszámolója szerint maximum 800 kamionról van szó. 

A Nikola hidrogénnel működő üzemanyagcellás kamionja a jelenlegi adatok szerint nagyjából 1900 km-es hatótávolságra képes, a tankot pedig nagyjából 20 perc alatt lehet teljesen feltölteni.

Mindehhez persze töltőállomásra is szükség van, a Nikola viszont a tervek szerint 700 ilyet építene majd ki az Egyesült Államokban és Kanadában 2028-ig. Az első kettőt már az idei évben megnyitják.

Neked ajánljuk
Elindult a második hazai zöldhidrogénprojekt A klímabarát innovációban látja a gazdaság jövőjét a francia elnök A rénszarvasok zavarása miatt bonthatnak le 151 szélturbinát Norvégiában Mossunk okosan! Így növelhetjük ruháink élettartamát Nemes célért rúgták a bőrt
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam