Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 6., Bíborka, Vilmos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

200 elektromos Jaguar várja az utasokat a Heathrow reptérén

Azok, akik a legkényelmesebb és legelegánsabb módját választanák a londoni Heathrow reptérről való kijutásnak, hamarosan a Jaguar legelső villanyautóját, a tisztán elektromos I-PACE-t is választhatják közlekedési módként.

A brit autógyártó, a repülőtér és a WeKnowGroup vállalat megegyezésének köszönhetően még idén nyáron 50 autó áll szolgálatba az utasok szállításáért, mely aztán további 150 villanyos gépkocsival bővül a következő 12 hónapban.

A WeKnowGroup már évtizedek óta biztosít sofőrszolgáltatást a Heathrow nemzetközi repülőtéren megforduló utasoknak, és egyben a legnagyobb Jaguar-flottával rendelkezik a világon, amelynek részleges elektromosítása páratlanul fontos lépés a hatalmas forgalmú reptéren:

a 200 villanyautó naponta közel 1000 utat fog lebonyolítani a terminálok és az utas által választott úti cél között, ami a reptér környéki közlekedés által kibocsátott nitrogén-oxidok mennyiségét évi 8 tonnával csökkenti.

Kicsekkolás után ilyen Jaguarral hagyhatjuk el a repteret Fotó: Twitter

A különleges modellről  – amelyről itt már mi is beszámoltunk –  Jeremy Hicks, a Jaguar Land Rover igazgatója a következőket mondta: „Amit a Jaguar I-PACE személyében teremtettünk, az egészen forradalmi; egy vonzó, elegáns, korszerű elektromos autó, amely praktikus a mindennapi használat során, beleértve a reptéri luxussofőrök fáradságos életét is.”

A brit reptérnek egyébként nem ez az első lépése a tisztább környezet felé: saját célokra már 50 elektromos járművet üzemeltet, és 2020-ra minden kisteherautóját és kisautóját konnektoros hibridre vagy tisztán elektromosra cserélné.

Neked ajánljuk
Három új villanyautó várható a Jaguar Land Rovertől Sebességkorlátozás Hollandiában Nagyot zuhant a légi közlekedés forgalma Kedves Szomszédaim, miben segíthetek? Magyar technológiák segíthetik a nyugat-balkáni térség klímavédelmét
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam