2018. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

200 elektromos Jaguar várja az utasokat a Heathrow reptérén

Azok, akik a legkényelmesebb és legelegánsabb módját választanák a londoni Heathrow reptérről való kijutásnak, hamarosan a Jaguar legelső villanyautóját, a tisztán elektromos I-PACE-t is választhatják közlekedési módként.

A brit autógyártó, a repülőtér és a WeKnowGroup vállalat megegyezésének köszönhetően még idén nyáron 50 autó áll szolgálatba az utasok szállításáért, mely aztán további 150 villanyos gépkocsival bővül a következő 12 hónapban.

A WeKnowGroup már évtizedek óta biztosít sofőrszolgáltatást a Heathrow nemzetközi repülőtéren megforduló utasoknak, és egyben a legnagyobb Jaguar-flottával rendelkezik a világon, amelynek részleges elektromosítása páratlanul fontos lépés a hatalmas forgalmú reptéren:

a 200 villanyautó naponta közel 1000 utat fog lebonyolítani a terminálok és az utas által választott úti cél között, ami a reptér környéki közlekedés által kibocsátott nitrogén-oxidok mennyiségét évi 8 tonnával csökkenti.

Kicsekkolás után ilyen Jaguarral hagyhatjuk el a repteret Fotó: Twitter

A különleges modellről  – amelyről itt már mi is beszámoltunk –  Jeremy Hicks, a Jaguar Land Rover igazgatója a következőket mondta: „Amit a Jaguar I-PACE személyében teremtettünk, az egészen forradalmi; egy vonzó, elegáns, korszerű elektromos autó, amely praktikus a mindennapi használat során, beleértve a reptéri luxussofőrök fáradságos életét is.”

A brit reptérnek egyébként nem ez az első lépése a tisztább környezet felé: saját célokra már 50 elektromos járművet üzemeltet, és 2020-ra minden kisteherautóját és kisautóját konnektoros hibridre vagy tisztán elektromosra cserélné.

Neked ajánljuk
Bámulatos villanyjárgányok debütáltak a Genfi Autószalonon A Jaguar adja a Tesla ellenfelét? A világ odavan az elektromos autókért „Legyél TE is Eleven!” – Fenntarthatósági Nap az Akvárium Klubban Gombából táskát? Baraksó Alexandra szerint lehetséges!
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam