2018. július 17., Elek, Endre
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

A Nissan Leaf az év zöld autója

A Nissan Leaf, a világ legnépszerűbb elektromos autója kapta meg a 2018-as Év Zöld Autója díjat a New York-i Nemzetközi Autókiállításon. A Leaf a 2018-as modellévre egyébként teljes egészében megújult: nagyobb hatótávolsággal, Intelligent Mobility funkciókkal és dinamikus megjelenéssel csábítja a villanyjárgányok rajongóit. 

A kategória öt nevezettje közül végül a Leaf – az egyetlen elektromos induló – került ki győztesen. A zsűri tagjai a kiválasztás során a járművek teljes környezetre gyakorolt hatását, beleértve azok kipufogón keresztüli károsanyag-kibocsátását és üzemanyag-fogyasztását vették figyelembe a végső győztes kiválasztása során.

A Leaf egyébként többször is hallatott magáról: Japánban a vadonatúj Leafre épülő villanyautó-flottát kapott a helyi rendőrség, nemrégiben pedig azt is bejelentették, hogy a gyártó elindította a The Reborn Light nevű projektjét, amelynek lényege, hogy a villanyjárgányban már nem használható akkumulátorcsomagot az utcai közvilágításhoz használják fel. 

2011-ben a Leaf előző generációja kapta az Év Autója díjat, és azóta is az egyetlen elektromos jármű, mely a díj 14 éves története során elnyerte azt.

Neked ajánljuk
„Klímatudatos Budapest”: pályázat általános iskolás gyermekek részére A CUPRA e-racerrel együtt jön az elektromos túraautók versenye? „MIX & MOVE!” – Rajz-, fotó és kreatív pályázat 127 milliárd tonnára becsülik a Harvey hurrikánnal lezúdult esőt 13 európai város légszennyezettségét pontozta a Greenpeace
Tovább a forrásra: autoblog.hu
Vissza
Hírfolyam