2021. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Itthon is bemutatkozott az elektromos autók nagymacskája

Hozzánk is megérkezett a villanyjárgányok legújabb büszkesége, a Jaguar I-Pace, melynek gyártását egyébként a márka kiszervezte a tőlünk nem is olyan távoli Grazba, a Magna Steyerhez. A magyarországi első, statikus, körbejárós-beülős bemutatóra egy Photon Red fantázianevű, First Edition kivitel érkezett.

Vitathatatlan, hogy a Jaguar részéről hatalmas húzás volt megálmodni és létrehozni az I-Pace modellt, melyről debütálása óta rengeteget lehet hallani: nemrég beszámoltunk arról, hogy a  londoni Heathrow reptérről hamarosan ezzel a járgánnyal távozhatnak az utasok, de arról is írtunk, hogy a Google anyacége, az Alphabet érdekeltségébe tartozó Waymo bejelentette, hogy a következő két évben összesen 20 ezer I-Pace-t vennének használatba.

Sokat egyébként nem kerteltek a Jaguarnál: nyíltan kijelentették, hogy a levadászandó ellenfél a Tesla Model X lesz. Az I-Pace hivatalos hatótávja 480 kilométer, pont mint a Tesláé, a gyorsulása 4,8 másodperc nulláról százra, és hogy mennyire ki vannak erre az összevetésre hegyezve, itt a direkt bizonyíték:

Az, hogy az elektromos autóknál is megvan a teljesítményhajszolás, eddig sem volt kérdés. Mi sem mutatja ezt itt jobban, mint hogy a Jaguarban lévő két elektromotor összesen 700 Nm konstans nyomatékot és 400 lóerőt állít elő, amivel az I-Pace legyorsul szinte bármit ma a közutakon.

A 90 kWh-s akkucsomaggal pedig elvileg akár 500 kilométert is megtehet a jármű, amely nem éppen pehelysúlyú a 2,2 tonnás önsúlyával.

Az érdeklődés persze nálunk is jelentős, a potenciális vásárlók száma is jócskán száz feletti. 

  • A bemutatóról készült fotókat a forrásra kattintva lehet megtekinteni. 
Neked ajánljuk
Budapestre is megérkezett a Tesla Model Y Nagyot gyorsult a zöld rendszámos autók regisztrációja További intézkedésekre lesz szükség az uniós klímacélok teljesítéséhez Még lehet jelentkezni a kéktúrázás napjára Mutatjuk a 2020-as hazai energiamixet
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam