2018. augusztus 14., Marcell
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Zöld Ford(ulat): jön a Mach1

A Ford is az elektromos hajtásláncokban és a crossoverekben látja a jövőt, így nem meglepő, hogy az amerikaiak szintén beígértek már egy tisztán villanyos SUV-t, amely a Mach 1 nevet viseli majd. A villanyjárgány várhatóan 2020-ban jut el a kereskedésekbe.

A legfrissebb hírek szerint a Mach 1 a vadonatúj Ford Focus alapjait használja majd, méreteit és helykínálatát tekintve pedig a Kuga állhat majd legközelebb hozzá. Az elektromos crossover azonban nem véletlenül kapott ilyen legendás nevet, ugyanis a mérnökök a Mustang formai megoldásaiból merítik majd az ihletet, így bár a némileg emelt hasmagasság és a terepes kiegészítők biztosan nem maradnak majd el, az autó minden más SUV testvérénél sportosabb lehet majd.

A villanyjárgányt a Mustang megjelenése inspirálja majd Fotó: Ford

A Fordnak egyébként nem véletlenül esett a választása a Focus C2 platformjára, ugyanis az új alapok a hírek szerint nagyon nagy szabadságot biztosítanak a mérnököknek, és több más modellnek is ez szolgál majd kiindulópontként.

A gyártó az Egyesült Államokban szinte teljesen át fog állni az SUV-kra, és a Mustang mellett alig-alig hagy majd nem emelt hasmagasságú modellt a kínálatban – még a Focusból is csak az Active kivitel maradhat meg. 

Többet egyelőre nem lehet tudni, de azt szinte biztosra vehetjük, hogy papíron is közel 400 kilométeres hatótávval és bőven elegendő erővel dobják majd piacra az új villanyjárgányt.  

Neked ajánljuk
Gondoltad volna? A múlt század eleje az elektromos autók fénykora volt New Yorkban Szabad a vásár? Növelnék a környezetbarát kocsik eladását a magyar piacon Lemerült a telefonja? Foglaljon helyet, a Ford megoldja! Idén még zöldebb a Sziget Olcsóbbak lesznek az újrahasznosított PET-palackok Franciaországban
Tovább a forrásra: autopult.hu
Vissza
Hírfolyam