Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tovább dagad a dízelbotrány: több tízezer Porschét kell visszahívni károsanyag-kibocsátási manipuláció miatt

Visszahívnak hatvanezer Porsche városi terepjárót károsanyag-kibocsátási manipuláció miatt – közölte a német közúti közlekedési hatóság (KBA). A közlemény szerint a motorokat szabályellenesen a kipufogógázt tisztító berendezés kikapcsolására szolgáló szoftverrel szerelték fel.

A hatóság a Porsche Cayenne és a Porsche Macan modelleknél talált szabálytalanságok miatt arra kötelezte a gyártót, hogy rendeljen vissza szervizre 6755 darab Euro 6 környezetvédelmi besorolású, 4,2 literes, nyolchengeres, turbófeltöltős dízelmotorral szerelt Cayenne-t és 52 831 darab Euro 6-os, 3,0 literes, hathengeres, turbófeltöltős dízelmotorral szerelt Macant.

A kocsik többségét – 40 452 darabot – Németországon kívül tartják üzemben. A közlemény szerint

a motorokat szabályellenesen a kipufogógázt tisztító berendezés kikapcsolására szolgáló szoftverrel szerelték, így előfordulhat, hogy a megengedettnél több nitrogén-oxidot bocsátanak ki.

A gyártónak el kell távolítania a programot.

Hatvanezer Porschét kell visszahívni Fotó: Porche

Az eset a Porschét is magában foglaló Volkswagen-csoport dízelbotrányának újabb fejezete. Az ügy 2015 szeptemberében kezdődött, amikor az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége (EPA) megvádolta a gyártót, hogy olyan szoftvert telepített 482 ezer dízelüzemű jármű kipufogógáz-tisztító berendezésébe, amely érzékeli a mérés körülményeit. Az autók így a teszteken a valóságos nitrogén-oxid-kibocsátás töredékét produkálják. A Volkswagen elismerte a csalást. 

Neked ajánljuk
A koronavírus padlóra küldte az USA szén-dioxid-kibocsátását Európában a duplájára nőtt a villanyautók eladása Zseniális és nem teljesen értett kertésztechnikával küzdenek a méhek a klímaváltozás hatásai ellen Közösségi adománygyűjtés a Hogy tetszik lenni? programért Hazánkat is elérte az Aral-tó pora
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam