2020. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Európában minden 10. percben eladnak egy Nissan Leafet

Európában annyian vásárolnak Leafet, hogy a Nissan már nem győzi a termelést. A világ legkelendőbb villanyautójából kontinensünkön nemrég adták el a százezredik darabot. 

A Nissan Leaf 2010-es megjelenése óta eddig összesen 320 000 darabot adott el a gyártó, az új modellre beérkezett 37 000 rendelés pedig azt jelenti, hogy

minden 10. percben valaki úgy döntött Európában, hogy nem szennyezi tovább a levegőt a közlekedésével. 

Bár egyelőre a Nissan sunderlandi gyára nem termeli olyan gyorsan az autókat, hogy ne kelljen várniuk az újonnan rendelőknek, várhatóan a gyártás volumene az új generáció érkezésével együtt fellendül.

Bár a japán gyártó így sem panaszkodhat villanyautójának sikerére, a 2019-es Nissan Leafet még nagyobb  érdeklődés fogadhatja, hiszen a híresztelések szerint jóval több újdonság fogja várni a vevőket: például a 40 kWh-s aksi helyett már 60 kWh-val gazdálkodhatunk, és a sokak által hiányolt aktív akkumulátorhűtés is megjelenik majd az autóban.

A százezredik eladott Nissan Leaf ünnepélyes pillanata Fotó: Nissan

A százezredik vásárló egy madridi hölgy volt, aki az alábbiakat mondta el az ünnepélyes átadón:

„Két évet töltöttem azzal, hogy találjak egy elektromos autót. Tudtam, hogy Nissan lesz! Amikor láttam, hogy egy vadonatúj Nissan-modell jelent meg, kétségem sem támadt afelől, hogy tökéletes választás lesz. A férjem és én egyetértettünk, hogy a minősége, az ára és a specifikációi alapján páratlan. Nagyon is tudatában vagyunk annak, hogy tisztelnünk és védenünk kell a környezetünket, ezért tudtuk, hogy 100%-ban át kell állnunk elektromosra. Ezenfelül egy elektromos autóval akkor is be tudunk jutni Madrid központjába, amikor a levegőminőségi problémák miatt a hagyományos járműveknek megtiltják ezt.”

Neked ajánljuk
Ismét karácsonyi díszben rója Budapest utcáit az elektromos taxi Ismét karácsonyi díszben rója Budapest utcáit az elektromos taxi Párizsban már zajjal is lehet villanyautót tölteni A tengerből vesznek el területet Monaco terjeszkedéséért (videóval) A kihalás szélére sodródtak a tengeri teknősök
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam