2022. augusztus 12., Klára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Európában minden 10. percben eladnak egy Nissan Leafet

Európában annyian vásárolnak Leafet, hogy a Nissan már nem győzi a termelést. A világ legkelendőbb villanyautójából kontinensünkön nemrég adták el a százezredik darabot. 

A Nissan Leaf 2010-es megjelenése óta eddig összesen 320 000 darabot adott el a gyártó, az új modellre beérkezett 37 000 rendelés pedig azt jelenti, hogy

minden 10. percben valaki úgy döntött Európában, hogy nem szennyezi tovább a levegőt a közlekedésével. 

Bár egyelőre a Nissan sunderlandi gyára nem termeli olyan gyorsan az autókat, hogy ne kelljen várniuk az újonnan rendelőknek, várhatóan a gyártás volumene az új generáció érkezésével együtt fellendül.

Bár a japán gyártó így sem panaszkodhat villanyautójának sikerére, a 2019-es Nissan Leafet még nagyobb  érdeklődés fogadhatja, hiszen a híresztelések szerint jóval több újdonság fogja várni a vevőket: például a 40 kWh-s aksi helyett már 60 kWh-val gazdálkodhatunk, és a sokak által hiányolt aktív akkumulátorhűtés is megjelenik majd az autóban.

A százezredik eladott Nissan Leaf ünnepélyes pillanata Fotó: Nissan

A százezredik vásárló egy madridi hölgy volt, aki az alábbiakat mondta el az ünnepélyes átadón:

„Két évet töltöttem azzal, hogy találjak egy elektromos autót. Tudtam, hogy Nissan lesz! Amikor láttam, hogy egy vadonatúj Nissan-modell jelent meg, kétségem sem támadt afelől, hogy tökéletes választás lesz. A férjem és én egyetértettünk, hogy a minősége, az ára és a specifikációi alapján páratlan. Nagyon is tudatában vagyunk annak, hogy tisztelnünk és védenünk kell a környezetünket, ezért tudtuk, hogy 100%-ban át kell állnunk elektromosra. Ezenfelül egy elektromos autóval akkor is be tudunk jutni Madrid központjába, amikor a levegőminőségi problémák miatt a hagyományos járműveknek megtiltják ezt.”

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam