2019. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zéróemissziós száguldásra hív a Porsche

A Porsche bejelentette, hogy mégsem Mission E, hanem Taycan lesz a jövőre debütáló tanulmányautójának a neve. A hírek szerint a zéróemissziós járgány két villanymotorja 600 lóerőre képes – a gyártó így 3,5 másodperces százas és 12 másodperces kétszázas sprintet szavatol.

Az új modellről egyébként korábban mi is beszámoltunk (itt), bár akkor még Mission E-ként írtunk róla. A névváltás nem volt rossz ötlet: a Taycant „élénk fiatal lóként” lehet lefordítani, ami a Porsche-címerben 1952 óta látható ugró paripára utal. 

A kocsi fáradhatatlan, több padlógázas elindulás után sem csökken a lehívható teljesítmény. A Porsche szerint a Taycan egy feltöltéssel akár 500 kilométert is megtehet majd.

Mint kiderült, a Porsche a következő években rengeteget fektet az elektromobilitásba, 2022-ig 6 milliárd eurót költ fejlesztésekre, több mint a kétszeresét az eredetileg tervezett összegnek.

További félmillió eurót szán a Taycan különböző modellváltozatainak fejlesztésére, körülbelül 1 milliárd eurót költ az aktuális modellpaletta villamosítására és hibridizációjára, több száz millióért pedig bővíti a gyáregységeit, és 700 millió eurót szán egyebek mellett a töltő-infrastruktúra építésébe és intelligens mobilitási megoldásokba is. 

Neked ajánljuk
A svédek akár menet közben is tölthetik a villanyautójukat Üzembe helyezték az Aldi és az E.ON első villanykútjait Lefotózták az első tisztán elektromos Škodát A műanyag zacskók azonnali betiltását sürgeti a német fejlesztési miniszter Több országban is komoly problémákat okoznak az esőzések
Tovább a forrásra: autoblog.hu
Vissza
Hírfolyam