2020. július 4., Ulrik
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Maseratira sem kell majd kipufogó

A Fiat Chrysler Automobiles (FCA) 2018–2022 közötti üzleti tervezési időszakának végére minden Jeep-modellnek lesz hibrid-elektromos verziója is; a Maserati pedig az elektromos autók piacán veszi fel a versenyt a Teslával. 

A Jeep környezetvédelmi megfontolásból törli kínálatából a dízelmotorokat az európai és a közel-keleti piacokon – erről Mike Manley, a Jeep márkaigazgatója a Fiat Chrysler ötéves üzleti tervét bemutató befektetői konferencián beszélt.

A Jeep új piaci szegmensek meghódítását szintén célul tűzte ki: lesz városi kisautó kategóriába sorolható SUV-modellje, valamint három üléssorral rendelkező nagy méretű SUV-modellje is. Hasonló útra lép az FCA luxussportautó-márkája is, a Maserati, mivel nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint felvenni a versenyt a Teslával az elektromos autók piacán.

Timothy Kuniskis, a Maserati márkaigazgatója bejelentette: kizárólagos együttműködési megállapodást kötöttek a Ferrarival hibrid, hálózatról tölthető (plug-in) hibrid és teljesen elektromos hajtásláncok fejlesztésére.

Jön az elektromos Maserati  Fotó: Maserati

Mint kiderült, a Maserati az ötéves üzleti tervidőszakban két teljesen új modellt mutat be, ezekből az egyik, a teljesen elektromos Alfieri szuperautó lesz, a másik pedig egy nagy méretű SUV.

Timothy Kuniskis a szintén az irányítása alatt álló Alfa Romeo márkáról szólva a befektetői konferencián elmondta, hogy az ötéves tervperiódusban a Jeep és Maserati márkákhoz hasonlóan hibrid-elektromos verziókkal bővül az Alfa Romeo modellpalettája is, és megszüntetik a dízeles verziók gyártását.

Neked ajánljuk
7,2 millió villanyautó közlekedett tavaly a világ útjain Már 20 ezer környezetkímélő autó rója a hazai utakat Már nem kell sokat várni a tisztán elektromos Citroën C4-re Portugáliában a szőnyegek is parafából vannak Mondj megálljt a szívószálnak (is)!
Tovább a forrásra: azauto.hu
Vissza
Hírfolyam