2018. július 18., Frigyes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

A Maseratira sem kell majd kipufogó

A Fiat Chrysler Automobiles (FCA) 2018–2022 közötti üzleti tervezési időszakának végére minden Jeep-modellnek lesz hibrid-elektromos verziója is; a Maserati pedig az elektromos autók piacán veszi fel a versenyt a Teslával. 

A Jeep környezetvédelmi megfontolásból törli kínálatából a dízelmotorokat az európai és a közel-keleti piacokon – erről Mike Manley, a Jeep márkaigazgatója a Fiat Chrysler ötéves üzleti tervét bemutató befektetői konferencián beszélt.

A Jeep új piaci szegmensek meghódítását szintén célul tűzte ki: lesz városi kisautó kategóriába sorolható SUV-modellje, valamint három üléssorral rendelkező nagy méretű SUV-modellje is. Hasonló útra lép az FCA luxussportautó-márkája is, a Maserati, mivel nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint felvenni a versenyt a Teslával az elektromos autók piacán.

Timothy Kuniskis, a Maserati márkaigazgatója bejelentette: kizárólagos együttműködési megállapodást kötöttek a Ferrarival hibrid, hálózatról tölthető (plug-in) hibrid és teljesen elektromos hajtásláncok fejlesztésére.

Jön az elektromos Maserati  Fotó: Maserati

Mint kiderült, a Maserati az ötéves üzleti tervidőszakban két teljesen új modellt mutat be, ezekből az egyik, a teljesen elektromos Alfieri szuperautó lesz, a másik pedig egy nagy méretű SUV.

Timothy Kuniskis a szintén az irányítása alatt álló Alfa Romeo márkáról szólva a befektetői konferencián elmondta, hogy az ötéves tervperiódusban a Jeep és Maserati márkákhoz hasonlóan hibrid-elektromos verziókkal bővül az Alfa Romeo modellpalettája is, és megszüntetik a dízeles verziók gyártását.

Neked ajánljuk
„Klímatudatos Budapest”: pályázat általános iskolás gyermekek részére A CUPRA e-racerrel együtt jön az elektromos túraautók versenye? Az óceáni bolygó (angol nyelvű természetfilm) (Mac)mentő? Az Apple forradalmasítaná az alumíniumgyártást „Gondolkodj zöldben!” – Kreatív ötletpályázat iskolai ökocsapatoknak
Tovább a forrásra: azauto.hu
Vissza
Hírfolyam