2018. december 13., Luca, Otília
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már vízen van a zéróemissziós Jaguar

Nem csak a szárazföldi, a vízi közlekedésben is fontossá vált a fenntarthatóság. Utóbbi esetében a teljesítményekkel sokan nem voltak kibékülve, mondván, a zéróemissziós hajókázás nem elég gyors. Szerencsére, a száguldás szerelmeseinek nem kellett sokáig várniuk: már kifejlesztették a világ jelenleg leggyorsabb villanyhajóját is. 

A Jaguar Racing Forma-E-csapat technológiai partnere, az F1-ből ismert Williams Advanced Engineering csapata bebizonyította, hogy az elektromos meghajtású vízi jármű nem csak csendes sétahajókázásra alkalmas.

A Jaguar Land Rover szakmai tapasztalatainak felhasználásával megépült V20E jelzésű versenyhajó új világcsúcsot ért el: egy nagy-britanniai speedboat-versenypályán 142,6 km/órás sebességgel száguldott a zéróemissziós járgány. 

Neked ajánljuk
Novemberben rekordot döntött a zöld rendszámok kiadása Párizs belvárosából is kitilthatják az autókat Vízi villamossal rukkoltak elő a lengyelek Rákkeltő anyagot találtak a pestszentimrei kutakban Adventi geotúra, csillagles és karácsonyi kézműveskedés
Tovább a forrásra: aquamagazin.hu
Vissza
Hírfolyam