2019. július 23., Lenke
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már vízen van a zéróemissziós Jaguar

Nem csak a szárazföldi, a vízi közlekedésben is fontossá vált a fenntarthatóság. Utóbbi esetében a teljesítményekkel sokan nem voltak kibékülve, mondván, a zéróemissziós hajókázás nem elég gyors. Szerencsére, a száguldás szerelmeseinek nem kellett sokáig várniuk: már kifejlesztették a világ jelenleg leggyorsabb villanyhajóját is. 

A Jaguar Racing Forma-E-csapat technológiai partnere, az F1-ből ismert Williams Advanced Engineering csapata bebizonyította, hogy az elektromos meghajtású vízi jármű nem csak csendes sétahajókázásra alkalmas.

A Jaguar Land Rover szakmai tapasztalatainak felhasználásával megépült V20E jelzésű versenyhajó új világcsúcsot ért el: egy nagy-britanniai speedboat-versenypályán 142,6 km/órás sebességgel száguldott a zéróemissziós járgány. 

Neked ajánljuk
Ön tudja, hogy hány darab elektromos töltőállomás van már hazánkban? Így lehetne 50 ezer kamionnal kevesebb a magyar közutakon Japánt is elmossa a víz? 830 ezer embernek kellett elhagynia az otthonát 644 kilométeres hatótávval érkezhet a Cadillac villany-SUV-je Ámulatba ejtő ékszerek számítógép-alkatrészekből
Tovább a forrásra: aquamagazin.hu
Vissza
Hírfolyam