2018. július 18., Frigyes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Stratégiai megállapodás a zöldebb Budapestért

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a fővárosi önkormányzat és a MOL. A dokumentum érinti a fenntartható közlekedésfejlesztés és a hatékonyabb energiafelhasználás, továbbá a gyalogos, a kerékpáros, valamint a közösségi közlekedés területén kialakítható kooperációs lehetőségeket. 

Tarlós István úgy véli, Budapest energiahatékonyságát növelni kell, a főváros ezért a MOL-lal az energetika területén is kooperációt tervez, ehhez például az épületállomány energetikai felmérését és az energiafogyasztás optimalizálását el kell végezni, amelyet a főváros a MOL nélkül nagyon nehezen tudna megtenni. A főpolgármester mindemellett a jelentős feladatok között sorolta még a MOL-lal közösen elkészíteni kívánt, budapesti energiatermelési, használati és hasznosítási tervet is.

Hernádi Zsolt  szerint a megállapodás egy olyan szövetség, amely jobbá teheti Budapestet. A MOL vezérigazgatója arra is kitért, hogy a MOL autómegosztó hálózata, a MOL Limo háromszáz autója öt hónap alatt már 700 ezer kilométert futott.

Aláírták a főváros és a MOL-csoport közötti stratégiai megállapodást   Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Hernádi Zsolt kiemelte, hogy a MOL Limo rendszerében ma 100 elektromos és 200 benzines személyautó közlekedik Budapesten, és 2020 végéig az elektromosjármű-töltő állomások hálózatának fejlesztésével le kívánják cserélni az állomány nagy részét elektromos autóra.

A Fővárosi Közgyűlés május végén hagyta jóvá a főváros és a MOL közötti megállapodást, amely értelmében az együttműködés legfontosabb területe a közlekedés, illetve az ahhoz kapcsolódó környezeti szempontok – mint a károsanyag-kibocsátás csökkentése vagy a levegőminőség javítása – lehető leghatékonyabb érvényre juttatása.

Neked ajánljuk
„Klímatudatos Budapest”: pályázat általános iskolás gyermekek részére A CUPRA e-racerrel együtt jön az elektromos túraautók versenye? (Mac)mentő? Az Apple forradalmasítaná az alumíniumgyártást „Jót, s jól”: 26 tanulmány a fenntarthatóságról „MIX & MOVE!” – Rajz-, fotó és kreatív pályázat
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam