2021. március 6., Inez, Leonóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Überzöld: az Uber extra pénzt ad a villanyautósoknak

Hét észak-amerikai nagyvárosban indította el EV Champions Initiative nevű pilotprogramját az Uber, melynek célja, hogy a következő 12 hónapban legalább ötmillió fuvar elektromos autóval valósuljon meg. A vállalat ráadásul extra pénzt ad azoknak a sofőröknek, akik villanyautóra váltanak. 

Az Uber arra a megállapításra jutott, hogy bár már számos autós váltott villanymeghajtású járműre, és még többen szeretnék ezt a közeljövőben megtenni, a legnagyobb visszatartó erő számukra a gyakori töltéssel elvesztegetett munkaidő, a városi környezetben lévő elégséges teljesítményű töltőkhöz való hozzáférés nehézsége és a nagyobb hatótávval rendelkező villanyautók magas ára.

Ezen problémák áthidalása miatt indította el pilotprojektjét az Uber Austin, Los Angeles, Montreal, Sacramento, San Diego, San Francisco és Seattle utcáin, mely mind pénzügyi segítséggel, mind oktatási tevékenységgel támogatja a sofőröket a tisztább utasszállításban.

A pénzügyi segítség egész pontosan azt jelenti, hogy

a fuvar helyszínétől függően az Uber, valamint az adott város közműszolgáltatója hajlandó plusz pénzzel jutalmazni az elektromos autókat vezető sofőröket.

Sacramento városában például a helyi szolgáltató (Sacramento Municipal Utility District) 1,25 dollárt kínál minden zérókibocsátású fuvarért, melyet az Uber 1,50 dollárra kerekít, s emellett az autósok ingyen vehetik igénybe a SMUD DC gyorstöltő-hálózatát. A másfél dolláros bónuszt azok is megkapják, akik tisztán elektromos vagy plug-in hibrid autóban, a szolgáltató lefedettségi területén kívül szállítanak utasokat. 

Extra pénzzel ösztönzi sofőrjeit az Uber, hogy elektromos autóra váltsanak Fotó: Uber

Ahol nem jár külön pénzügyi támogatás az Uber-flotta elektromosításához való hozzájárulásért – mint például Los Angelesben –, ott a vállalat információnyújtással próbálja motiválni az autósokat a váltásra, a tapasztalat ugyanis az, hogy bár a villanyautó-vásárláshoz nyújtott szövetségi támogatásról szinte mindenki tud, az egyes államok saját programjai és kedvezményei kevésbé ismertek.

Neked ajánljuk
Olcsó, vagány és elektromos: itt a spanyolok villanyautója Prága lehet a villanyautósok kedvence? Győzött a Kia e-Niro Érvényesült a felelősség elve: fizetnie kell a Szamost elszennyező cégnek 2050-re a körforgásos gazdaság kulcsszereplője lenne a MOL
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam