2020. október 20., Vendel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Évente plusz egymillió kerékpár: Magyarországra jön a világ legnagyobb bicikligyártója

A kerékpározás a közlekedés egyik legzöldebb formája, ráadásul használatával az egészségünket is megóvhatjuk. Éppen emiatt örömteli hír, hogy a világ egyik legnagyobb bicikligyártója, a Giant Global Group Gyöngyösön nyitja meg legújabb üzemét, ahol a tervek szerint évi 1 millió bringa készül majd. 

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára  a tajvani cég beruházásáról elmondta, hogy az új gyöngyösi üzem nem csupán gazdasági hatásai miatt jelentős, hanem azért is, mert

a kerékpározás terjedéséhez és a kerékpárutak kihasználásához hozzájárulva az életmódváltást támogatja.

Bonnie Tu, a Giant Global Group elnöke hangsúlyozta, hogy Európa nemcsak a kerékpáros közlekedés bölcsője, hanem egyúttal a kerékpárok legfontosabb piaca. „Magyarország a kontinens központjában fekszik, rendelkezik a termeléshez szükséges ipari alapokkal és képességekkel, a gyárat befogadó Gyöngyöst pedig a közlekedési kapcsolatai teszik alkalmassá a beruházásra” – magyarázta Bonnie Tu, aki azt is elárulta, hogy az új üzem termékei Kelet-Európa országaiba kerülnek.

  • A tajvani központú Giant Global Group a világ legnagyobb kerékpárgyártójaként évente 5 millió kerékpárt ad el a több mint 50 országban. Tajvan és Hollandia mellett Kínában is működtet gyárat.
Neked ajánljuk
Rekordmennyiségű zöld rendszámot adtak ki Magyarországon Az elektromobilitásra a Volkswagen sem sajnálja a pénzt Egyre kevesebb víz van a magyar folyókban Lehet egy eldobható pelenka fenntartható? Elképesztő mennyiségű apró műanyagot juttatunk a környezetbe
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam