2020. október 1., Malvin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Teslára vált a Waberer's?

Stratégiai innovációs együttműködésről tárgyaltak a Waberer’s vezetői az Egyesült Államokban. Mint kiderült, a vállalat képviselői a Tesla központjában az elektromos kamionok teszteléséről és európai bevezetésének lehetőségeiről egyeztettek. 

A Tesla elektromos szuperkamionjait a  Waberer’s is szívesen tesztelné, illetve nyitott akár azok európai bevezetésére. Erről és a két vállalat közötti tárgyalások folytatásáról is egyeztettek a Tesla fremonti központjában a Waberer’s vezetői, akik Európából elsőként maguk is kipróbálták a hosszútávú fuvarozásra szánt nyergesvontatót, a Tesla Semit.

Az Amazon központjában Susan Pointer és Dave Bozeman alelnökökkel egy augusztusi európai tárgyalássorozat előkészítéséről és az európai szállítmányok célba juttatása kapcsán stratégiai együttműködésről egyeztetett a Waberer’s, beleértve az innovációs trendek hatékonyabb gyakorlati alkalmazását. A tárgyaláson az okosraktározásról, az önvezető és alternatív meghajtású gépjárművek használatáról, a digitalizációról, illetve az automatizált rendszerek előnyeiről is szó volt. 

A Waberer's vezetői Varga Mihály pénzügyminiszterrel együtt látogattak el a három, az innováció területén úttörő vállalat központjába Fotó: waberers.com

A Waberer’s képviselői a PACCAR cégcsoportnál is látogatást tettek, ahol a fejlesztés alatt álló elektromos és önvezető járművek tesztje, illetve bevezetése volt a téma.

„A Waberer’s elkötelezett a folyamatos innováció iránt, így minden lehetőséget megragad, amikor partnerei kutatás-fejlesztési és innovációs programjaiban részt vehet. Az elektromos és önvezetőkamion-fejlesztések jelentős mértékben csökkenthetik a közúti árufuvarozás környezeti hatásait, de a költségoldalon is igen kedvezőek lehetnek. Nagy lehetőséget látunk a logisztikai infrastruktúrát érintő fejlesztésekben is, amelyek digitális elemeit már most is hatékonyan alkalmazzuk a gyakorlatban” – mondta a látogatás kapcsán Lajkó Ferenc, a Waberer’s vezérigazgatója, aki Varga Mihály pénzügyminiszter vezetésével, üzleti delegáció résztvevőjeként látogatott el a három, az innováció területén úttörő vállalat központjába.

Neked ajánljuk
Újratervezés a Teslánál Videó: így készülnek a Teslák Már készül az önvezető villanyautóknak szánt alagútrendszer Már most mennyi minden viseli magán a változó klíma bélyegét! Tünékeny viaszszobrok késztetnek megállásra Floridában
Tovább a forrásra: waberers.com
Vissza
Hírfolyam