2018. október 19., Nándor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Bécsben októberig lehet ingyen tankolni a villanyautókat

Bécs sikeresen befejezte az elektromostöltőállomás-infrastruktúra kiépítésének első szakaszát: városszerte 115 helyen telepítettek új „áramkutakat”, melyeket ráadásul a villanyautósok október 1-jéig ingyen használhatnak. 

A tiszta zöldáramot kínáló e-töltőállomások egész évben, a nap bármely szakában az autósok rendelkezésére állnak, és a Wien Energie mobiltelefonos alkalmazásával lehet használni őket. A bevezetési idő után, 2018. október 1-jétől viszont már ezeknél az áramkutaknál is fizetni kell a töltésért.

Most Bécsben is ingyen lehet villanyautót tankolni Fotó: Wien Energie/Ian Ehm

Az osztrák főváros célja, hogy 2020-ig városszerte ezer, nyilvánosan hozzáférhető e-töltőállomás álljon a környezettudatos gépjármű-tulajdonosok rendelkezésére. 

A Wien Energie az osztrák fővárosban és környékén már 830 nyilvánosan hozzáférhető e-töltőállomást üzemeltet, amelyek a legkönnyebben a Wien Energie-Tanke-App mobiltelefonos alkalmazás vagy a www.tanke-wienenerige.at oldal segítségével találhatók meg. Mivel a vállalat Ausztria tíz másik nagy energiaszolgáltatójával is együttműködik, a bécsiek a Wien-Energie-kártyájukkal Ausztria-szerte mintegy háromezer helyen tankolhatnak áramot. 

Neked ajánljuk
Ausztriában debütálhat a világ első hidrogénhajtású vonata Rákaptak az osztrákok az elektromos buszokra A szomszédban építik meg a világ legnagyobb zöldhidrogén-üzemét Az EB és Bill Gates tiszta energiákkal foglalkozó befektetési alapot hozott létre Aszály: nemcsak az Ínség-szikla, hanem egy második világháborúban elsüllyedt hajó is felszínre került
Tovább a forrásra: azutazo.hu
Vissza
Hírfolyam