2020. szeptember 28., Vencel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Globális misszió a zéró emisszióért

A C40 Cities Climate Leadership Group, valamint a The Climate Group közös kihívást indított el azzal a céllal, hogy a földkerekség országait, valamint ipari szereplőit arra buzdítsa, hogy döntéseikkel támogassák az elektromos közlekedés globális terjedését. 

A Zero Emission Vehicle Challenge szervezői elsősorban az autógyártókhoz szólnak, hogy ismerjék fel a belső égésű motor által uralt korszak végét, és villanyautók gyártásával és értékesítésével, továbbá az akkumulátor-technológiára irányuló kutatásokkal járuljanak hozzá a közlekedési légszennyezés mielőbbi megfékezéséhez, ám minden olyan vállalat érintett az ügyben, amely hagyományos meghajtású flottát üzemeltet, vagy lehetősége van a rendelkezésre álló nyilvános töltőinfrastruktúra bővítésére.

A régiók és települések szerepe is egyértelmű: a lehető leghatékonyabb szabályozással ösztönözni a lakosságot a villanyautóra váltásra, és az ehhez szükséges feltételeket megteremteni.

A C40 városokon kívül már egész Kalifornia állam, valamint az ausztrál fővárosi terület minden régiója, és Navarra spanyol tartomány is csatlakozott a kihíváshoz, a vállalatok közül pedig az EDF Energy, a LeasePlan és az Unilever jelentette be részvételét, amelyek már az EV100 globális kezdeményezésben is vállalták kereskedelmi flottájuk elektromosítását legkésőbb 2030-ra.

A ZEV Challenge résztvevőinek nyilatkozatai rávilágítanak arra, hogy mennyire szükséges, és milyen pozitív következményekkel jár az elektromos közlekedésre való átállás. Edmund G. Brown Jr, Kalifornia kormányzója például az emberek egészségét és a tiszta levegőt emeli ki, míg Bill de Blasio, New York City polgármestere a globális klímaváltozás azon katasztrofális hatására hívja fel a figyelmet, amely az amerikai megalopoliszt is vészesen fenyegeti: a tengerszint emelkedésére.

Neked ajánljuk
Videó: így készülnek a Teslák Idehaza 4 nap alatt elkapkodták a Volkswagen e-UP-ot Kitalálja, hogy melyik modell vezeti a Porsche eladási listáját? A húsevő növények negyedét kihalás fenyegeti Félredobott plasztikból is készülhet luxuskaróra
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam