2018. december 10., Judit
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Felvillanyozó fordulat: elektromos töltőállomások lepik el Magyarországot

Az elmúlt időszak kormányzati intézkedéseinek köszönhetően az idén 600 új, elektromos autókhoz szükséges töltőállomás építése van folyamatban – jelentette be Ungár János, a Magyar Elektromobilitás Szövetség elnöke az M1-nek. 

Ungár János egyebek mellett elmondta, hogy jelenleg 300 töltőállomás működik az országban, ahol az elektromos autóval rendelkezők feltölthetik járműveiket.

A szövetség elnöke szerint ma egy elektromos gépjármű teljesen feltöltött állapotban átlagosan 200-250 kilométert tud megtenni.

Hamarosan elektromos töltőállomások lepik el az országot Fotó: MTI/Faludi Imre

A villanyautók világszerte nagy népszerűségnek örvendenek: ráadásul – mint ahogy arról nemrégiben itt mi is beszámoltunk –  egy 21 európai országot érintő kutatásból kiderült, hogy hazánkban a legalacsonyabb az elektromos autók havi átlagos fenntartási költsége.

Neked ajánljuk
Négyezer eurót kapnak a franciák, ha energiatakarékos autóra váltanak A Jaguar villanyjárgánya többek szerint is az év autója Már gyártják a jövő energiatárolóját Kaposvár lesz a központja Magyarország egyik legnagyobb klímavédelmi beruházásának Jól teljesítenek a magyar állatkertek
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam