2018. október 23., Gyöngyi
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Felvillanyozó fordulat: elektromos töltőállomások lepik el Magyarországot

Az elmúlt időszak kormányzati intézkedéseinek köszönhetően az idén 600 új, elektromos autókhoz szükséges töltőállomás építése van folyamatban – jelentette be Ungár János, a Magyar Elektromobilitás Szövetség elnöke az M1-nek. 

Ungár János egyebek mellett elmondta, hogy jelenleg 300 töltőállomás működik az országban, ahol az elektromos autóval rendelkezők feltölthetik járműveiket.

A szövetség elnöke szerint ma egy elektromos gépjármű teljesen feltöltött állapotban átlagosan 200-250 kilométert tud megtenni.

Hamarosan elektromos töltőállomások lepik el az országot Fotó: MTI/Faludi Imre

A villanyautók világszerte nagy népszerűségnek örvendenek: ráadásul – mint ahogy arról nemrégiben itt mi is beszámoltunk –  egy 21 európai országot érintő kutatásból kiderült, hogy hazánkban a legalacsonyabb az elektromos autók havi átlagos fenntartási költsége.

Neked ajánljuk
Stratégiai megállapodás a zöldebb Budapestért Európai Parlament: tovább kell csökkenteni az autók szén-dioxid-kibocsátását A villanyautó-töltés is lehet zöldebb Íme a napelem, amely a zord télnek is ellenáll Bloomberg: 2040-re 559 millió villanyautó lesz a világ útjain
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam