2022. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nem kell mindenhová autóval menni: debütált a Peugeot villanybringája

Kerékpárt előbb gyártott a Peugeot, mint autót, és most itt a legújabb kétkerekűjük, ami mindenben megfelel a kor elvárásainak. Összecsukható, hogy beférjen a csomagtartóba, és elektromos, hogy egy hosszú nap után se fáradjunk ki a sok tekerésben.

Már 125 éve építenek összecsukható kerékpárokat a Peugeot-nál, és a legújabb darab remekül illik a zsúfolt nagyvárosok közlekedésébe. Olyan minimalista közlekedési eszköz, melyet csak kiveszel a csomagtartóból ott, ahol leparkoltál, és már ezzel teszed meg a belvárosban a célodhoz vezető utolsó kilométereket, emisszió és bosszúság nélkül.

Persze ehhez az is kell, hogy a villanybringa tényleg összecsukható legyen, és ezen a téren tökélyre fejlesztették a megoldást a Peugeot-nál. Például a két tengelye teljesen egy vonalba kerül, ezért a vázba épített fogantyúval éppen a tömegközéppontja felett lehet megemelni a bringát. A súlya 18,6 kilogramm, ezért nem kell megszakadni a cipelésével, és ötletes megoldás az is, hogy összecsukva a csomagtartójára támaszkodik, így például a metrón utazva le tudod tenni egy pár percre.

208 wattórás akkumulátorát 60 perc alatt lehet feltölteni az autó 12 voltos hálózatáról, és utána 30 kilométert tekerhetsz villanymotoros segítséggel, a végsebesség ilyenkor a nyugat-európai országokban érvényes szabályok szerint 20 km/órára korlátozott.

A Peugeot összecsukható kempingbiciklije nem olcsó, hiszen cirka kétezer eurót kell fizetnie annak, aki emissziómentesen, zéró energiával és persze zéró emisszióval szeretne közlekedni. 

Neked ajánljuk
Javítja a Volán Budakeszi és a Zsámbéki-medence buszos közlekedését Javítja a Volán Budakeszi és a Zsámbéki-medence buszos közlekedését Bringaponttal és napelemparkkal is zöldül a KÖKI A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet
Tovább a forrásra: player.hu
Vissza
Hírfolyam