2019. április 25., Márk
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nem kell mindenhová autóval menni: debütált a Peugeot villanybringája

Kerékpárt előbb gyártott a Peugeot, mint autót, és most itt a legújabb kétkerekűjük, ami mindenben megfelel a kor elvárásainak. Összecsukható, hogy beférjen a csomagtartóba, és elektromos, hogy egy hosszú nap után se fáradjunk ki a sok tekerésben.

Már 125 éve építenek összecsukható kerékpárokat a Peugeot-nál, és a legújabb darab remekül illik a zsúfolt nagyvárosok közlekedésébe. Olyan minimalista közlekedési eszköz, melyet csak kiveszel a csomagtartóból ott, ahol leparkoltál, és már ezzel teszed meg a belvárosban a célodhoz vezető utolsó kilométereket, emisszió és bosszúság nélkül.

Persze ehhez az is kell, hogy a villanybringa tényleg összecsukható legyen, és ezen a téren tökélyre fejlesztették a megoldást a Peugeot-nál. Például a két tengelye teljesen egy vonalba kerül, ezért a vázba épített fogantyúval éppen a tömegközéppontja felett lehet megemelni a bringát. A súlya 18,6 kilogramm, ezért nem kell megszakadni a cipelésével, és ötletes megoldás az is, hogy összecsukva a csomagtartójára támaszkodik, így például a metrón utazva le tudod tenni egy pár percre.

208 wattórás akkumulátorát 60 perc alatt lehet feltölteni az autó 12 voltos hálózatáról, és utána 30 kilométert tekerhetsz villanymotoros segítséggel, a végsebesség ilyenkor a nyugat-európai országokban érvényes szabályok szerint 20 km/órára korlátozott.

A Peugeot összecsukható kempingbiciklije nem olcsó, hiszen cirka kétezer eurót kell fizetnie annak, aki emissziómentesen, zéró energiával és persze zéró emisszióval szeretne közlekedni. 

Neked ajánljuk
Elkészült az első elektromos Peugeot 208 Repülőgéptársaság lett Európa „új szénerőműve” Párizs útjait is ellepik a villanybuszok A klímaváltozással együtt a „hiénák” is megnehezítik a biztosítók dolgát Óriási napelempark épül Környén
Tovább a forrásra: player.hu
Vissza
Hírfolyam