2019. december 6., Miklós
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Valamit valamiért? A MOL-kutakon fizetni kell a villanyautók töltéséért

A MOL-kutakon augusztus 1-jétől fizetni kell a villanyautók töltéséért – tudta meg az e-cars.hu. A vállalat az infrastrukturális beruházások és a fogyasztók szélesebb körű kiszolgálása miatt döntött úgy, hogy versenypiaci alapon működteti áramkútjait. 

„A MOL 2012-ben elsőként helyezett üzembe gyors elektromos töltőt, és azóta is folyamatosan bővíti hálózatát. A fogyasztók igényeinek minél szélesebb körű kiszolgálása, a fenntartási költség, valamint az infrastrukturális beruházások megtérülésének érdekében a MOL ezentúl versenypiaci alapon működteti az e-töltő-hálózatát” – írta az e-cars.hu-nak eljuttatott hivatalos közleményében a MOL. 

Jelenleg négy budapesti töltőállomáson (Istenhegyi u., Kerepesi u., Könyves Kálmán körút, Hunyadi u.) találhatók villámtöltők. Ezek mindössze 30 perc alatt képesek feltölteni egy elektromos autó akkumulátorait menetkészre.

Augusztus 1-jétől a MOL-kutakon már fizetni kell az autóáramért Fotó:MOL 

A közlemény szerint év végéig Budapesten további 10, vidéken pedig további 15 elektromos töltőt telepítenek. A MOL-csoport részt vesz a NEXT-E-projektben is, amelynek köszönhetően 252 darab gyors és ultragyors elektromos töltőből álló regionális hálózatot hoz létre 2020-ig. A projekt részeként idén 11 darab töltőt telepítenek az autópályák és az M0-s autóút mentén.

Mint kiderült, augusztus 1-jétől a lassabb AC-töltés ára 1990 Ft-ba kerül, míg a gyorsabb, DC-töltésé 2990 Ft.

Neked ajánljuk
Tovább bővül a MOL Limo flottája A német kormány a gyártókkal is megállapodott az elektromos autózás támogatásáról Esztergomban is üzemelnek már a MOL elektromos töltői Kétezer háztartást láthat el tiszta energiával a szeghalmi naperőmű A magyar uniós polgárok is fontos ügynek tartják a klímaváltozást
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam