2018. október 15., Teréz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

A Lidl elektromos töltőpontokkal lepi el Írországot

20 teljesen új, valamint felújított üzletéhez telepít összesen 40 töltőpontot a Lidl Írországban a következő 6 hónap leforgása alatt, amivel a legnagyobb töltőhálózatot hozza létre valamennyi kereskedelmi lánc közül az országban. A vásárlók számára a töltés ingyenes lesz. 

Chargemap térképe szerint a Lidl 257 helyszínen – köztük Magyarországon is – rendelkezik elektromosautó-töltővel, Írország területén azonban egyelőre csupán két helyszínen van lehetőségük a töltésre a vásárlóknak.

Az ír hírportálok arról nem számoltak be, hogy mekkora töltési teljesítményt kínál majd a Lidl az új üzleteinél, de a Dublintól 40 kilométerre fekvő Drogheda városában lévő töltő például hetente 4000 kilométerre elegendő energiával látja el az elektromos járműveket. Azt azonban biztosan lehet tudni, hogy a töltés a Lidl üzleteinél ingyenes lesz a vásárlók számára.

A Lidl elkötelezte magát az elektromos közlekedés mellett Fotó: Lidl Chargemap

„Az üzleti szektornak felelősségteljesen kell cselekednie, és a Lidl mutatni fogja a helyes irányt az elektromosautó-töltők telepítésével minden újonnan épített üzleténél a villanyautó-töltési programjába invesztált több mint 150 000 euró felhasználásával” – fogalmazott Alan Barry, a Lidl Ireland egyik igazgatója.

Neked ajánljuk
Stratégiai megállapodás a zöldebb Budapestért Európai Parlament: tovább kell csökkenteni az autók szén-dioxid-kibocsátását Új jelöléssel segíti a paradicsomot vásárlókat a Lidl A ruhaipar a túlfogyasztás súlyosan szennyező motorja Arcfelismeréssel védik a halak egészségét
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam