2022. május 29., Magdolna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Hyundai és az Audi együttműködése az üzemanyagcellák terén

Az Audi és a Hyundai az élen járnak az üzemanyagcellás technológia fejlesztésében – a két gyártó most bejelentette, egyesítik erőiket az üzemanyagcellás technológia terén. Ebbe beletartozik bizonyos szabadalmak átengedése a fejlesztés felgyorsítása és a tömegtermelés előbbre hozása érdekében.

„Az üzemanyagcellás meghajtás a legszisztematikusabb formája az elektromos közlekedésnek, így tökéletesen illeszkedik termékportfóliónkba emissziómentes, prémium jövőbeli mobilitási megoldásként” – fogalmazott Peter Mertens, az Audi fejlesztési vezetője. 

Közös cél vezérli a Hyundait és az Audit Fotó: Hyundai

Prémium szabadidő-autók üzemanyagcellával

A Volkswagen-csoporton belül az Audi felel az innováció ezen területéért. A márka jelenleg a hatodik generációs üzemanyagcellán dolgozik, ennek központja Neckarsulmban található. A tervek szerint a következő évtizedben lép színre egy kis sorozatban gyártott, sportos SUV ilyen technológiával a lemezei alatt, kombinálva a kényelmet és a nagy hatótávot is.

A Hyundai már 2013 óta kínál üzemanyagcellás ix35-öt a német piacon, a következő modell, a Nexo a jövő évben érkezik. A koreaiak szintén szeretnének szélesebb piacra fókuszálni.

Neked ajánljuk
Milyen legyen az Aquincumi híd? Inkább kevesebb autót Szélvédők újrahasznosításával próbálkozik az Audi Ennyi energiát termeltünk 2021-ben Északkelet-Európa lesz a kontinens éléskamrája?
Tovább a forrásra: autoszektor.hu
Vissza
Hírfolyam