2018. szeptember 22., Móric
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Turbó fokozatra kapcsolt a villanyautó-gyártás Kínában

Kínában 85 százalékkal, 504 ezerre nőtt az elektromos és hibrid járművek gyártása az első hét hónapban éves szinten. A kínai autógyártók szövetsége (CAAM) közleménye szerint a környezetbarát járgányok iránt nagy az érdeklődés is: a vizsgált időszakban az ilyen autók eladása 97,1 százalékkal, 496 ezerre ugrott.

A CAAM adatai szerint az idei első hét hónapban összességében 16,1 millió autó készült Kínában, 3,5 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Az eladott autók száma 4,3 százalékkal, 15,95 millióra emelkedett – írja az MTI. 

Kína az elektromos és hibrid autók leggyorsabban növekvő piaca a világon egyebek között annak köszönhetően, hogy a légszennyezettség ellen küzdő pekingi kormány kedvezményekkel segíti a környezetkímélő technológiák alkalmazását.

Világszerte egyre több villanyautót gyártanak Fotó: Wikimedia
Neked ajánljuk
Veszprémben tesztelik a világ első közösségi árammegosztó rendszerét 533 autómodell gyártását tiltotta be Kína A szennyezők által fizetendő adók megemelését sürgeti az OECD Őszi sportok: nincs kifogás! Baj lehet az ivóvízzel: tömeges megbetegedés történt Heves megyében
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam