2020. október 28., Simon, Szimonetta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A UPS is elektromos flottára vált?

A világ egyik legnagyobb logisztikai vállalata is a zöld közlekedés mellett tette le a voksát: a UPS ugyanis a Thor Trucksszal közös együttműködést jelentett be. Mint kiderült, a cél egy új, tisztán elektromos kiszállítóautó kifejlesztése és  tesztelése. 

A hamarosan elkészülő elektromos teherautók hozzávetőleg 100 mérföld (mintegy 160 kilométer) megtételére lesznek képesek egyszeri feltöltéssel, hála a Thor által tervezett és gyártott akkumulátoroknak, melyek könnyűek, tartósak lesznek, és hosszútávú vezetést is lehetővé tesznek majd. 

„A UPS-nél hiszünk a kereskedelmi célú elektromos járművek jövőjében, ezért támogatjuk a fejlesztésükhöz szükséges kutatásokat és a kivitelező cégeket ” – mondta Carlton Rose, a UPS globális flotta karbantartásért és műszaki tervezésért felelős elnöke. 

A UPS a világ egyik legnagyobb logisztikai vállalata  Fotó: Flickr

A UPS hat hónapig teszteli majd élesben a közepes méretű elektromos teherautókat. A teszt a tartósság, az akkumulátorkapacitás, a műszaki felépítés és tervezés vizsgálatát, valamint minden, az úton tapasztalt jelenséget is tartalmazza majd. A tesztidőszak sikerének függvényében a UPS további járművek vásárlását is tervezi. A járművek várhatóan már ez év végére használatba állhatnak.

A UPS egyébként folyamatosan növeli elektromos járművei számát, és egyebek mellett olyan cégekkel dolgozik együtt, mint az ARRIVAL, a Daimler, a Tesla, a Thor és a Workhorse. 

Neked ajánljuk
Elektromos kaminont fogtak munkára Győrben Bajorország kormányfője is betiltaná a fosszilis autókat Ismét rekordot döntött a Tesla Ösztöndíjprogram környezettudatos egyetemistáknak Pályázat autóbusztöltő berendezések gyártóinak és forgalmazóinak
Tovább a forrásra: holvezessek.hu
Vissza
Hírfolyam