2019. október 17., Hedvig
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Legalább 600 lovas lesz a Porsche villanyautója

Újabb részletek derültek ki a Porsche hamarosan debütáló villanyautójáról, amelyről már most azt rebesgetik, hogy leállósávba tessékelheti a Teslát. A csúcskategóriás kocsi összteljesítménye ugyanis meghaladja a 600 lóerőt is, sőt a töltési sebességgel sem lesznek gondok.

Nemrég itt mi is beszámoltunk a Porsche legújabb modelljéről, a Taycanról, melynek várhatóan jövőre érkezik meg a sorozatgyártásba kerülő változata. Eddig sok mindent nem lehetett tudni a csúcskategóriás villanyjárgányról, ám most számos egyéb részlet is kiderült róla: a gyártó a többi között elárulta, hogy a meghajtásáról két villanymotor gondoskodik majd.

Az összteljesítmény meghaladja a 600 lóerőt, a működéshez szükséges energiát pedig egy nagyfeszültségű lítiumion akkumulátorból nyeri az autó.

Egy feltöltéssel több mint 500 kilométert lehet majd megtenni a Taycannal, melynek megfáradt akkumulátorát a legmodernebb 800 V-os szupergyors töltővel is fel tudjuk majd tölteni.

600+ lóerős a Porsche első villanyautójaFotó: Porsche

A 0–100-as sprintidő az ígéretek szerint jelentősen 3,5 másodperc alatt fog alakulni, aminél a legdurvább Tesla Model S ugyan valamivel fürgébb, azonban a Porsche ezt a katapultálást egymás után nemcsak néhányszor tudja majd produkálni, hanem korlátlan alkalommal egészen az aksi lemerüléséig. Ugyancsak impresszív, hogy a 0–200-as gyorsulás alig 12 másodperc alatt megoldható lesz a Taycannal. Az elektromobilitásra 2022-ig mintegy 6 milliárd eurót fordító Porsche azzal számol, hogy évente körülbelül 20 ezer Taycant fog legyártani.

Neked ajánljuk
Schwarzenegger Teslával támogatja Greta Thunberget A Tesla is felturbózza a gyártást Tesla-szív dobog az 1968-as Porschéban (videó) Emlékezetünkben már biztosan megőrizzük Óriási érdeklődés övezi a Budapesti Víz Világtalálkozót
Tovább a forrásra: alternativenergia.hu
Vissza
Hírfolyam