2020. július 14., Örs, Stella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vízre tették az első környezetkímélő óceánjárót

Vízre tették a világ első LNG-s óceánjáróját. A cseppfolyós gázzal üzemelő, 337 méter hosszú, 42 méter széles és 2600 utas befogadására alkalmas hajó első hivatalos útját december elejére tervezik.

A világ egyik legnagyobb hajóépítője, a Meyer Werft GmbH által készített jármű a brit–amerikai hátterű, de a németországi Rostockban bejegyzett hajózási vállalat, az AidaCruises flottáját erősíti. 

Az AIDAnova-projekt  óriási előrelépés a hajózás történetében, hiszen a cseppfolyós gázzal működő jármű az élő példája annak, hogy igenis lehet környezetkímélően közlekedni a vizeken.

A vízi közlekedés során eddig dízelt vagy dízellel kevert rendkívül olcsó nehézolajat égettek el a hajók motorjai, órási mennyiségű mérgező gázt is termelve. 

A globális hajógyártás innovációjának hiányát jól mutatja, hogy a mostani fejlesztéssel mind az AidaCruises, mind pedig a Meyer Werft egy csapásra piacvezetővé vált az LNG-hajók szegmensében. Az AidaCruises további két hasonló hajót rendelt a Meyer Werfttől, a teljes megbízás díja meghaladja a hárommilliárd eurót. Az LNG-hajók akár 70 százalékkal kevesebb káros anyagot termelnek dízel- és nehézolaj-alapú társaikhoz képest.

Neked ajánljuk
A villanybuszok töltésében remekelhet a Siemens Bécs belvárosából kitiltják az autókat Nagy-Britanniában is egyre népszerűbbek a villanyautók A világ minden szegletébe eljut a föld sokszínű erdeinek zsivaja Adománnyal segíti a Szent László Kórház dolgozóit a Sodastream
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam