2021. október 17., Hedvig
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A villany Opel sose kop el!

Az orrát már megvillantották, most pedig az egészét leleplezték annak a tanulmányautónak, amellyel a jövőbeli modelljeinek dizájnját mutatja meg az Opel. A GT X Experimental egy tisztán elektromos hajtású kompakt crossover lesz, melyet akár vezeték nélkül is lehet tölteni. 

Kiderült, hogyan fognak kinézni a 2020-as években az Opelek, és mivel jelenleg éppen a crossoverek a legkeresettebbek, ezért a GT X Experimental koncepció is egy szabadidő-autó lett.

4,06 méteres hosszával, 1,83 méteres szélességével és 1,53 méteres magasságával kompakt méretű lett a GT X Experimental, amelynek utasterét kétfelé nyíló ajtókon át lehet megközelíteni. A most még futurisztikusnak ható járgányon a kilincseket és a visszapillantó tükröket is mellőzték.

Az új Opeleket is a szárnyformájú nappali fényekről lehet felismerni Fotó:Opel

A tervek szerint 2024-re minden Opelnek lesz villanymotoros változata, és a GT X Experimental is tisztán elektromos hajtású.

A tetőbe nyúló panorámaszélvédő az Astra GTC óta ismert Opel-jellemző, de érdekesek a fejtámaszba épített hangszórók is Fotó: Opel

Még nem tudni, milyen erős, mennyire gyors, de azt igen, hogy 50 kilowattórás akkumulátorát vezeték nélkül is lehet tölteni, a töltöttséget a küszöbben lévő apró kijelző is mutatja. 

Neked ajánljuk
Nagyot gyorsult a zöld rendszámos autók regisztrációja Tannistest: idén több mint a fele elektromos 3 év, 40 ezer kilométer villanyautóval Magyarországon A klímabarát innovációban látja a gazdaság jövőjét a francia elnök Mossunk okosan! Így növelhetjük ruháink élettartamát
Tovább a forrásra: player.hu
Vissza
Hírfolyam