2021. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az Uber a kerékpárok felé fordul

Az Uber közölte: nagyobb hangsúlyt kíván fektetni az elektromosrobogó- és a kerékpárüzletre, és kevésbé foglalkozna az autókkal, annak ellenére, hogy ez rövid távon ártana a nyereségnek.

A cég főnöke, Dara Khosrowshahi elmondta, hogy egyes közlekedési módok alkalmasabbak a belvárosi utazásra, különösen, hogy meglátása szerint a felhasználók a jövőben gyakrabban tennének majd rövidebb utakat.

„A csúcsforgalomban kevésbé hatékony egy egytonnás jármű arra, hogy egy személyt 10 háztömbnyire elvigyen”

– mondta a Financial Timesnak.


Fotó: pixabay.com

Az Uber Jump nevű elektromos kerékpárjai már nyolc amerikai városban, köztük New Yorkban és Washingtonban is elérhetők, és hamarosan Berlinben is indulnak.

Ezenkívül az Uber összeállt a Lime elektromos robogókat gyártó céggel is, miközben más területeken – például a tömegközlekedés és a teherszállítás területén is – megállapodások születtek.

Khosrowshahi elismerte, hogy az Uber kevesebbet keres egy kerékpáros utazáson, mint egy autóson, de azt mondta, hogy ezt ellensúlyozni fogják, mivel az ügyfelek rövidebb utazásokra gyakrabban használják az alkalmazást. „Hajlandók vagyunk rövid távú kompromisszumra a hosszú távú magasabb nyereségért” – tette hozzá.

Azt is elismerte, hogy az Uber-sofőrök veszíthetnek a terven, de szerinte hosszabb távon a járművezetők profitálni fognak a jövedelmezőbb, hosszabb utazások előnyeiből.

Az Uber, amely 4,5 milliárd dolláros veszteséggel zárta a tavalyi évet, nyomás alatt áll, hogy javítsa pénzügyi helyzetét. 2017-ben a cég taxis üzleti tevékenységéből származó bevételek ugyan növekednek, de az új területeken történt terjeszkedés költségei miatt a veszteség is gyorsan növekedett.

Neked ajánljuk
Van 10 perced? – Ismerkedj meg 10 meglepően apró elektromos autóval Mutatjuk a 2020-as hazai energiamixet Jeff Bezos az űrig ment, hogy felismerje, mi forog kockán Még lehet jelentkezni a kéktúrázás napjára Egy hétig New Yorkban minden a klímáról szól
Tovább a forrásra: atv.hu
Vissza
Hírfolyam