2019. szeptember 18., Diána
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az Uber a kerékpárok felé fordul

Az Uber közölte: nagyobb hangsúlyt kíván fektetni az elektromosrobogó- és a kerékpárüzletre, és kevésbé foglalkozna az autókkal, annak ellenére, hogy ez rövid távon ártana a nyereségnek.

A cég főnöke, Dara Khosrowshahi elmondta, hogy egyes közlekedési módok alkalmasabbak a belvárosi utazásra, különösen, hogy meglátása szerint a felhasználók a jövőben gyakrabban tennének majd rövidebb utakat.

„A csúcsforgalomban kevésbé hatékony egy egytonnás jármű arra, hogy egy személyt 10 háztömbnyire elvigyen”

– mondta a Financial Timesnak.


Fotó: pixabay.com

Az Uber Jump nevű elektromos kerékpárjai már nyolc amerikai városban, köztük New Yorkban és Washingtonban is elérhetők, és hamarosan Berlinben is indulnak.

Ezenkívül az Uber összeállt a Lime elektromos robogókat gyártó céggel is, miközben más területeken – például a tömegközlekedés és a teherszállítás területén is – megállapodások születtek.

Khosrowshahi elismerte, hogy az Uber kevesebbet keres egy kerékpáros utazáson, mint egy autóson, de azt mondta, hogy ezt ellensúlyozni fogják, mivel az ügyfelek rövidebb utazásokra gyakrabban használják az alkalmazást. „Hajlandók vagyunk rövid távú kompromisszumra a hosszú távú magasabb nyereségért” – tette hozzá.

Azt is elismerte, hogy az Uber-sofőrök veszíthetnek a terven, de szerinte hosszabb távon a járművezetők profitálni fognak a jövedelmezőbb, hosszabb utazások előnyeiből.

Az Uber, amely 4,5 milliárd dolláros veszteséggel zárta a tavalyi évet, nyomás alatt áll, hogy javítsa pénzügyi helyzetét. 2017-ben a cég taxis üzleti tevékenységéből származó bevételek ugyan növekednek, de az új területeken történt terjeszkedés költségei miatt a veszteség is gyorsan növekedett.

Neked ajánljuk
Tippeljen, hol nyílt meg a világ legnagyobb bicikliparkolója! Íme a hidrogénmeghajtású villanybringa Berlinben büntetéssel tántorítanák el a szemetelőket Jó hír, hogy hosszú idő után idén kisebb lesz az ózonlyuk (videókkal) Környezetbarát textilkollekciót vezet be a Lidl
Tovább a forrásra: atv.hu
Vissza
Hírfolyam