2021. július 30., Judit, Xénia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több mint egymillió villanyautó közlekedik az európai utakon

A forgalomban lévő elektromos autók száma már Európában is elérte az álomhatárt: a Business Green adatai szerint ugyanis 2018 első felében az villanyjárgányok eladása 42 százalékkal növekedett az előző éves adatokhoz képest.  

A szakemberek szerint a növekedés egyebek mellett a Nissan Leafnek is köszönhető – nemrég itt mi is beszámoltunk róla, hogy Európában nagyjából minden tizedik percben eladnak egyet belőle. 

Mindezzel sikerült átlépni a mágikus egymilliós határt; 

a szakértők szerint pedig 2018 végére ez a szám már 1,3 millióra fog ugrani.

A Nissan Leafből minden tizedik percben eladnak egyet Európában Fotó: Nissan

Persze ez még mindig nagyon kis mennyiség ahhoz képest, amennyi benzines autó rohangál az utakon, hiszen a 2018 első félévi eladásoknak mindössze 2 százaléka volt elektromos autó. De legalább az tisztán látszik, hogy az emberek kezdik megszokni ezt a kocsifajtát, és egyre bátrabban vásárolják – talán ha kiépülne mindenhol hozzá a megfelelő infrastruktúra, akkor még többen döntenének ilyen autó vásárlása mellett.

Neked ajánljuk
Teljes élettartamon kevésbé szennyeznek a villanyautók Német startup fog kisméretű lakossági villanyautókat gyártani Bulgáriában Egyszerűen az Adriára vagy a Fekete-tengerig: egységesen lehet fizetni az e-autók töltéséért a Molnál A kanadai hőhullámok ismét bebizonyították, hogy egyre gyorsuló felmelegedéssel kell számolnunk Kirívó a szárazság: szörnyű homokvihar falta fel az ősi kínai várost a Góbi sivatag szélén
Tovább a forrásra: fyouture.met.com
Vissza
Hírfolyam