2019. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Debütált a Mercedes villanyautója

A napokban debütált a Mercedes EQC, amely a gyártó újonnan létrehozott elektromos márkájának első darabja. A várhatóan 2019-ben piacra kerülő, kategóriáját nézve a SUV-ok közé sorolható járgányt két villanymotor hajtja, és összesen 408 lóerős lesz.

A közel 2,9 méteres tengelytávú, 1,8 tonnás EQC 765 newtonméteres maximális nyomatékkal rendelkezik, és 0-ról 100 km/h-s sebességre 5,1 másodperc alatt gyorsul. A gyártó az NEDC mérési ciklus szerint 450 kilométeres hatótávolságot ígér.

Az autót egy 7,4 kilowattos teljesítményű, vízhűtéses fedélzeti töltővel is felszerelik, melyet akár otthon is fel lehet tölteni.

A modellt többféle szabványnak megfelelő töltővel is fel lehet tankolni, az úgynevezett  CCS (Combined Charging Systems), a CHAdeMO, valamint a GB/T rendszerű töltőket is kezeli. Az úgynevezett SoC (Status of Charge) függvényében az EQC villámtöltése akár 110 kilowattal is lehetséges, amennyiben az adott töltőoszlop képes ekkora töltőteljesítményt biztosítani. 

 

Egyelőre még nem lehet tudni, hogy mennyit kóstál majd a 2019-ben piacra kerülő villanyautó, de már most azt rebesgetik, hogy képességei alapján akár a Teslával is felveheti a versenyt. 

Neked ajánljuk
Öt éven belül érkezhetnek a 10 ezer eurós villanyautók A Volkswagen bejelentette, hogy mikor jelenhet meg az utolsó belső égésű motor a kínálatukban Akár 1,6 millió kilométert is kibír a Tesla új aksija Norvégiában már rég rájöttek, hogyan kellene védekezni a tömegturizmus ellen Egy új innováció véget vethet a kávékapszulák rossz hírének
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam