2021. június 23., Zoltán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Felvillanyozzák az Audi R8-at is

Lassan, de biztosan az Audi is elkötelezi magát a villamosítás folyamata mellett: a legfrissebb hírek szerint a közkedvelt R8 elektromos hajtásláncot kap, ugyanakkor a quattrohajtást és a teljesítményt megtartja.

Az elektromos járművek megjelenésükkel igyekeznek átadni egy fontos üzenetet, mégpedig azt, hogy ez bizony a jövő! Az Audi 2015-ben már megalkotott egy tisztán elektromos e-tron kivitelt, melynek alapjául az Audi R8 Coupé szolgált.

Jelenleg az R8-as széria harmadik generációja van készülőben. A vállalat tervei szerint 2022-ben elektromos meghajtással fog debütálni a sportautó, az pedig már szinte magától értetődő, hogy mindez egyben a V10-es erőforrások végfelhasználását is jelenti. A V10-es egységek az elmúlt pár évtizedben az Audi legizgalmasabb teljesítménymodelljeinek egyik legfontosabb darabjaként szolgáltak.

2022-ben debütálhat az elektromos Audi R8 Fotó: Audi

Két fontos és egyben megállíthatatlan tendenciára mutat a tény, hogy a következő generációs Audi R8 elektromos hajtáslánccal fog érkezni. Az egyik az elektromos energia felemelkedése, mely manapság már nem is lehet kérdés, a másik, hogy bizony a nagy fordulatszámú, hagyományos szívómotorok elektromos segítség nélkül történő használatának vége hamarosan elérkezik.

A harmadik generációs R8 kizárólag elektromos autóként lesz bemutatva. Többen feltételezik, hogy a legújabb villanyjárgány inspirációt fog meríteni az Audi PB18 e-tron koncepcióból, melyről korábban itt írtunk bővebben. 

Neked ajánljuk
2026-ban mutatják be az utolsó belső égésű motoros Audikat Imádják az elektromos autókat a magyarok Megszületett a megállapodás: a Fisker gyártja az első elektromos pápamobilt Áder János: a 21. század legfontosabb kérdése a víz Több mint egy évig vittek ebédet a rászorulóknak Kaposváron
Tovább a forrásra: alapjarat.hu
Vissza
Hírfolyam